Hos DBU Fyn vil vi gerne sætte fokus på, hvordan en inspirationstræning kan hjælpe trænere på alle niveauer.

  • Vores erfaring er, at det stadig er vigtigt for seniorspillere at lære noget nyt og udvikle sig til træning, selvom de er blevet voksne. De vil gerne udfordres i en sjov træning, hvor de lærer noget nyt, udtaler John Christensen, uddannelseskoordinator og instruktør hos DBU Fyn, og fortsætter:

  • Gode børnetrænere har stort fokus på, at ungerne skal lære så meget som muligt samtidigt med, at de har det sjovt, når de kommer til en fodboldtræning. Men hvorfor skal dette fokus egentlig ændre sig, bare fordi man bliver voksen og seriespiller? Rigtig mange voksne vil også gerne lære nyt og udvikle sig, for det er faktisk rigtig sjovt. Den samme holdning har mange trænere sikkert til trænerjobbet.

Hvad man som træner, gerne vil lære sine seniorspillere på banen, kan naturligvis være meget forskelligt. I videoen ovenfor kan du se, hvordan John Christensen lærte Aunslev IF’s træner, hvordan han kan lave en god træning, hvor spillerne lærer at forsvare godt, når modstanderne kommer i en kontra, men temaerne kunne være så mange andre. Det er op til den enkelte træner. Her er en lille liste af forslag, men måske har du selv et emne, som du gerne vil blive klogere på, hvordan du kan træne dine seniorspillere i?

  • Hvordan kan man udføre træning i en uhomogen trup, så alle får et udbytte af træningen?
  • Hvordan kan der udføres effektiv fysisk træning med bold, uden at det beslaglægger en stor del af træningstiden?
  • Skal alle spillerne absolut lave det samme – samtidig? Hvordan kan træningen tilrettelægges, så der praktiseres pladsspecifik træning, uden at nogen spillere overses?
  • Hvordan integrerer du målmanden i træningen, så han/hun bliver bedre samtidigt med, at markspillerne også gør?

 

Vil du gerne høre mere om mulighederne i en inspirationstræning, er du velkommen til at kontakte John Christensen på joch@dbufyn.dk eller 63115995.

Læs mere om inspirationstræningskonceptet her