Rigtig mange børnehold rundt omkring på Fyn har såkaldte ”forældretrænere”. Det er forældre, der har sagt ja til at tage en tørn som fodboldtræner, typisk fordi der mangler en træner til deres eget barns hold i klubben.

I gennemsnit er forældretrænere kun trænere i klubben i 1,8 år, og dermed er det ikke alle, der vil være motiverede for at tage et helt trænerkursus. Som klub kan I dog alligevel hjælpe dem med nyttige trænerredskaber, hvis I vil give dem en inspirationstræning. Her kommer en DBU Fyn-instruktør ud og giver sine bedste pædagogiske og fodboldfaglige fifs til, hvordan man som ny træner, kan lave en god træning for ungerne.

  • Det kan godt være lidt af en mundfuld at skulle stå for træningen af et fodboldhold – også selvom det måske bare er helt nye spillere. For hvad er vigtigst at sætte fokus på? Hvordan lærer de det bedst og sjovest, og hvordan varierer man træningen til glæde og gavn for børnene? Når vi kommer ud for at give en inspirationstræning, kan vi give nogle rigtig gode værktøjer videre til forældretrænerne, fortæller John Christensen, uddannelseskoordinator og instruktør hos DBU Fyn.

En inspirationstræning koster kr. 1000,-, som klubben kan søge dækket hos DBU Fyn Albanipuljen. I er desuden mere end velkomne til at samle flere af klubbens forældretrænere til at overvære inspirationstræningen. Jo flere, der kan få inspiration, jo bedre!

Kontakt John Christensen for en snak om, hvordan vores instruktører kan hjælpe forældretrænerne i din klub. Du kan fange ham på joch@dbufyn.dk eller 63115995.