Hver uge modtager cirka 18.000 danske fodboldtrænere et træningsprogram, som de kvit og frit kan anvende i deres fodboldtræning.

DBU Træningsprogrammer bliver sendt ud hver uge med to træningsplaner i hver. Trænerne kan enten følge hele programmet eller udvælge de øvelser og spil, som de finder spændende og relevante.

Ifølge Lasse Vinning, der er ansvarlig for DBU Træningsprogrammer, er det netop også det, der er meningen med dem:

- Vi forsøger at have en rød tråd i programmerne, så det ikke er helt nye øvelser hver gang. På den måde er der en vis genkendelighed for spillerne og trænerne, og de får dem ind under huden. På den anden side forsøger vi også at få flere og flere øvelser i banken, så det heller ikke er det samme hver gang. Han fortsætter:

- På den måde kan trænerne finde inspiration og selv bestemme, hvor meget af indholdet, de vil bruge i deres træningspas.

Takket være jeres træningsprogram, får jeg renset min dårlige samvittighed - og jeg har forhåbentlig overskud til at træne ungerne i mange år fremad! Jysk fodboldtræner der modtager DBU Træningsprogrammer

Flot modtagelse - evaluering i foråret
For at kunne hjælpe de danske trænere endnu bedre, vil DBU Bredde i løbet af efteråret evaluere træningsprogrammerne.

- Træneren er nøglen, og jo bedre vi kan hjælpe hende eller ham, jo bedre fodboldtræning får vi forhåbentlig ud af det. Programmerne har fået en flot modtagelse, men vi vil gerne gøre det endnu bedre, og så det vigtigt at få trænernes input, så vi kan gøre fodboldtræner-livet endnu bedre, fortæller Lasse Vinning.

Evalueringen af DBU Træningsprogrammer vil ske via blandt andet en spørgeskemaundersøgelse, som de danske fodboldtrænere vil modtage i deres indbakke.

Se eksempler på DBU Træningsprogrammer
Er du blevet nysgerrig på, hvordan DBU Træningsprogrammer ser ud, kan du herunder klikke dig ind på tre udvalgte programmer for uge 39.

W39 2020 Web Traeningsprogrammer U7 Soerenpalmelund Eksempel på et U7-program
W39 2020 Web Traeningsprogrammer U11 Llnpress Eksempel på et U11-program
W25 2020 Web Traeningsprogrammer Eksempel på et U15-program


Sådan får du også DBU Træningsprogrammer i din indbakke
Hvis du endnu ikke modtager DBU Træningsprogrammer, kan du få fingrene i dem ved at være oprettet som holdkontakt for et turneringshold i KlubOffice. Tag fat i den IT-ansvarlige i din klub – hun eller han vil garanteret kunne hjælpe dig.

Virkelig værdifuld inspiration og brugbart. Jeg har både brugt programmerne uden ændringer og som inspiration til egne træningspas. Øvelserne har fået virkelig god feedback fra spillerne - både i pigerækkerne og i U19 Kvinderækken. Sjællandsk fodboldtræner der modtager DBU Træningsprogrammer

 

Fakta om DBU Træningsprogrammer
Mellem 7-10.000 fodboldtrænere åbner hver uge et DBU Træningsprogram.
Alle videoer bliver filmet i samarbejde med bl.a. fodboldklubber og -hold, efterskoler og 10. klasser. Alle på forskellige niveauer.

Alle DBU Træningsprogrammer er tilpasset de enkelte årgange, så hver årgang får træningsøvelser, der er tilpasset aldersgruppen.

U6-U12 modtager især programmer med masser af tekniske øvelser og småspil, mens U13-U19-holdene modtager programmer, som også lægger op til, at man kan have taktisk træning.