DBU har gennem noget tid haft et eFodbold-landshold, men eFodbolden rykker nu efterhånden også ind i flere og flere danske breddefodboldklubber.

137 af dem har tilmeldt sig DBU eFodbold-turneringen, som afvikles i stævneformat, hvor kampene spilles ude i klubberne.

- Det har været vigtigt for os, at holdene mødes fysisk i klubberne i stedet for kun online. Et af formålene med DBU eFodbold er at skabe mere liv i klubhusene og fremme det sociale miljø i dem, fortæller næstformand i DBU og formand for DBU Breddekomité, Bent Clausen.

Han bakkes op af DBU eFodbold-konsulent, Frederik Henneberg.

- Det at man mødes fysisk er en indgroet del af en fodboldklubs DNA. Derfor er det helt naturligt, at fodboldklubbernes eFodbold-tilbud også kredser om det sociale i at mødes fysisk og dele glæden ved fodboldspillet, også selvom det spilles digitalt, forklarer Frederik og fortsætter: 

- Vi glæder os helt vildt til at følge eFodboldens udvikling i fodboldklubberne, og vi eFodbold-konsulenter er klar til at hjælpe dem med at komme godt i gang eller udvikle deres eFodbold-tilbud. Vores hjælp er gratis, og jeg vil da opfordre til at tage fat i os, hvis man som klub overveje at tilbyde eFodbold.

DBU eFodbold afvikles i tre alderskategorier:

  • U8-U12
  • U13-U16
  • U17+

Både drenge, piger, mænd og kvinder kan spille med, såfremt de er medlem af fodboldklubben.

 

 

Kan tiltrække nye personer til fodboldklubben

Fodbolden udvikler sig – og digitaliseres som så meget andet på flere måder - og det skaber spændende nye måder at dyrke fodboldspillet. I dag gør vi det på fodboldbanen, på sidelinjen, i fjernsynet og på internettet. eFodbolden tilbyder endnu en måde at opleve og dyrke fodboldspillet i foreningsregi med de gode oplevelser og samlende øjeblikke, det medfører.

- Med eFodbold kan fodboldklubberne appellere til nogle mennesker, der ellers ikke normalt færdes i klubben. Vi vil gerne trække nogle unge ud af værelserne, ind i klubhusenes fællesskaber og videre ud på banerne. Vi tror på, at vi kan udnytte synergieffekter mellem eFodbold og det traditionelle fodboldtilbud til at fastholde og få flere unge ind i fodboldklubberne, forklarer Bent Clausen.

På sigt er planen at uddanne trænere og ambassadører til det gode spilmiljø og til arbejdet med at skabe en naturlig forbindelse mellem den virtuelle bane og grønsværen. DBU's eFodbold-turnering bliver et led heri.