Tommy Rasmussen fra Langtved er én af i alt fire fynboer, der er modtagere af prisen som Hele Danmarks Frivillige.

 

Hele Danmarks Frivillige er en pris, der uddeles i et samarbejde mellem Arbejdernes Landsbank og DBU. Formålet har været at hædre frivilligheden i dansk fodbold. For godt et år siden åbnede vi for muligheden for at indstille frivillige til prisen, og nu er den, lidt corona-forsinket endelig, blevet uddelt til 50 frivillige fordelt over hele landet.

 

Fire fynboer er blandt de udvalgte.

 • Brian Hansen er både træner for to ungdomshold, bestyrelsesmedlem og ungdomsformand i Allesø GF, hvor han dagligt kæmper for at udvikle klubben. Som ungdomsformand sørger Brian for at udvikle trænerne ved at få dem på trænerkurser, og så kæmper han for at fastholde klubbens unge spillere og tiltrække nye. Et helt særligt tiltag, som Brian har startet op for 3 år siden, er Allesø Pokalcup, som er et udendørsstævne ud over det sædvanlige, hvor der deltager ca. 450 spillere. Stævnet udmærker sig ved, at der er samlet indløb for alle deltagere med musik, hvor spillerne hyldes af alle forældre og tilskuere. Efter kampene er der pokaler til alle deltagere. På dagen er der arrangeret vandgynge, gratis hoppeborg og tombola. Det er et arrangement, der kun kan lykkedes med Brians store indsats sammen med 40 andre frivillige.
  I september blev Brian overrasket i klubben, hvor han fik prisen som en af Hele Danmarks Frivillige.

 • Jan Vindahl Hermann er både træner og ansvarlig for børnefodbolden i Aarup Boldklub. Jans indsats for børne- og ungdomsafdelingen i Aarup BK beskrives som unik og vildt imponerende. Han er overalt i klubben og gør alt, hvad han kan, for at gøre Aarup BK til en verdensklasse breddeklub at være i. Jans opgaver spænder vidt og bredt fra træner på banen til medlem af bestyrelsen, og han opfylder hver eneste af dem 100%. Ingen opgaver er for små og endnu er det ikke lykkedes Aarup BK at finde en, som er for stor til Jan.
  Jan blev ligesom Brian overrasket med prisen i sin klub i september måned.

 

 • Trine Roesdahl er pigefodboldformand i Dalum IF. Her har hun ydet en helt fantastisk indsats for at opbygge en pigeafdeling, der på få år er vokset fra 5 til over 200 piger. Et vigtigt element er også, at pigerne nu har de helt samme vilkår som drengene i klubben.
  Trine blev overrasket med en opringning af kvindelandsholdsspilleren Mille Gejl Jensen, der kunne fortælle Trine, at hun er en af de 50 udvalgte til prisen som Hele Danmarks Frivillige.

 

 • Tommy Rasmussen er ansvarlig for sponsorarbejdet i Langtved SGIF. Han har I snart 50 år arbejdet for, at økonomien i klubben har hængt sammen. Tommy blev valgt ind i fodboldudvalget for første gang i 1973, bare 14 år gammel. Som 18-årig tog Tommy dommerkort og var frem til slutningen af ’00-erne et de sikre kort, når der skulle påsættes dommere til klubbens døm-selv-kampe. Tommy har igennem årene haft mange forskellige opgaver. Han har bl.a. været træner for diverse ungdomshold i flere omgange. Han har været holdleder for klubbens førstehold, trænet andetholdet, og når der har været spillere nok til det, har han også taget sig af tredjeholdet. En årgang var han også næstformand i fodboldudvalget. De fleste af Tommys opgaver har dog haft med klubbens indtægter at gøre igennem arbejdet med sponsorer.
  I videoen ovenfor kan du se, hvordan Tommy blev overrasket med prisen som en af Hele Danmarks Frivillige.

 

De fire stolte vindere kan nu se frem til, at deres klub modtager et sponsorat på 15.000 kr., som kan bruges til fx materialer til klubben. Derudover skal de også en tur i Parken, når corona-situationen tillader det, hvor de skal hyldes sammen med de 46 andre frivillige prisvindere til en landskamp.

Brian, Jan, Trine og Tommy er blevet udvalgt af en jury i blandt de mange hundrede indstillede til prisen som Hele Danmarks Frivillige.