’Fodboldens Corona-regler’ er under konstant forandring i disse dage. Kulturministeriet og DIF har netop offentliggjort nye retningslinjer, når det kommer til udendørs idræts- og foreningsliv. Det betyder, at afstanden på to meter mellem landets fodboldspillere ikke længere er nødvendig under selve træningen.

Derudover frarådes det ikke længere at heade og bruge hænderne ved indkast, men anbefales nu at begrænse brugen. Alt sammen under forudsætning af, at alle øvrige retningslinjer fra sundhedsmyndighederne overholdes. Det er også fortsat meget vigtigt, at forsamlingsforbuddet på mere end 10 personer overholdes under fodboldtræningen.

 

Lars Albæk, der er formand for DBU Bredde, hilser de nye retningslinjer velkommen:

 

”Det er helt fantastisk, at retningslinjerne for udendørs idrætsliv og hermed fodbold, er ændret. Der er ingen tvivl om, at kropskontakt i fodbold er en stor del af selve spillet, og selvom der blot er tale om sporadisk kropskontakt, så er det rigtig glædeligt for vores mange medlemmer og landets fodboldtrænere. Nu kan der spilles noget, der minder om rigtig fodbold igen,” udtaler Lars Albæk og fortsætter:

”Vi er klar over, at de frivillige kan være forvirrede over de mange ændringer, der er sket på kort tid. Så stor tak til alle de mange dygtige og kompetente frivillige, der arbejder nærmest dag og nat for at der kan spilles fodbold over hele landet.”

 

DIF og DGI understreger i de nye retningslinjer, at udendørs idrætter med kropskontakt udelukkende kan igangsætte træningsrelaterede aktiviteter – der må således ikke arrangeres turneringer, stævner og lignende på tværs af foreninger eller i egen forening.

 

Oversigt over de største ændringer i ’Fodboldens Corona-regler’ i dag:

  • Under træning er sporadisk kropskontakt tilladt. Det anbefales dog, at man undgår unødig kropskontakt, som fx gruppekram og high fives.
  • Det anbefales at hovedstød og boldkontakt med hænder (eksempelvis indkast) begrænses mest muligt. Dette gælder ikke målmanden.

 

Protokollen bør læses grundigt igennem, da der er lavet gennemgribende ændringer.

En FAQ til protokollen er under udarbejdelse og vil snarest muligt kunne findes på lokalunionernes hjemmesider.

 

Læs DIF og DGI’s retningslinjer for udendørs idræt her

 

Læs Kulturministeriets retningslinjer i fuld længde her

Corona Regler Ny 13.05.20