Det er rent tidsmæssigt ikke længere muligt at afvikle turneringerne i deres oprindelige form. Som tidligere udmeldt skulle DBU Fyns bestyrelse derfor kigge nærmere på, hvordan turneringsåret 2019/2020 kan færdigspilles for Albaniserien, Serie 1 og Serie 2 - forudsat af vi igen kan spille turneringsfodbold senest 18. maj. Disse rækker er særligt udfordrende, fordi det er helårsturneringer, hvor første halvsæson er spillet i efteråret. Ingen kampe er spillet i foråret, og man er altså kun halvvejs i turneringen.

- Den usikre samfundssituation rammer også fynsk fodbold, og vi er naturligvis ikke blinde for, at der er en risiko for, at vi slet ikke får lov at spille turneringsfodbold senest 18. maj. Men, vi håber stadig, og skulle det alligevel ske, synes vi, at det er vigtigt, at klubberne allerede nu ved, hvordan det vil foregå, forklarer DBU Fyns formand Bjarne Christensen.


Sådan vil slutspillet blive

Først skal endnu engang præciseres, at nedenstående kun bliver aktuelt, HVIS VI MÅ SPILLE TURNERINGSFODBOLD FRA SENEST 18. MAJ. I så fald sker følgende.

De givne rækker deles på midten. Den øverste halvdel mødes i en pulje, hvor der spilles om oprykning. Tilsvarende dannes en pulje, hvor den lavest placerede halvdel mødes, og hvor nedrykning er på spil. For Albaniserien, hvor der er 15 hold, spiller 7 hold med i oprykningspuljen og 8 i nedrykningspuljen. Alle udsatte kampe fra efteråret skal spilles, inden rækkerne deles, så alle hold har spillet lige mange kampe. I praksis betyder det, at udsatte kamp skal afvikles i dagene umiddelbart efter, at der åbnes for turneringsfodbold, og at de vil blive fastsat af DBU Fyn.

Alle optjente point samt holdets målscore tages med over i puljerne.

Antallet af op og nedrykkere vil forblive uændret.

- Vi har valgt at gå med et slutspil, hvor op- og nedrykning skal afgøres. Velvidende at det er umuligt at finde en model, der vil virke 100% fair for alle, mener vi, at slutspillet er den sportsligt og praktisk bedste måde at afslutte sæsonen på i de givne rækker, forklarer Bjarne om valget og konstaterer:

- Op- og nedrykningsspillet læner sig desuden op ad en velkendt model i dansk fodbold. Det minder om den model, vi kender fra bl.a. Superligaen.

Om det overhovedet bliver aktuelt med et slutspil, vil vise sig, når der kommer nye udmeldinger fra myndighederne. Vi følger løbende situationen og er klar til at agere hurtigt, når/hvis vi igen får lov at spille fodboldkampe.

Øvrige rækker og stævner

Kvinde Albaniserien og Serie 1 er halvårsturneringer, der normalvis afvikles som dobbeltturneringer. De vil blive lavet om til enkeltturneringer, så holdene kun møder hinanden én gang i løbet af foråret.

For alle øvrige rækker - herunder også stævner - gælder, at vi vil sørge for, at alle kommer ud at spille. Vi vil kigge på mulighederne i de enkelte rækker, når vi ved, hvornår der igen kan samles på fodboldbanerne.

Hvad hvis der slet ikke bliver turneringsfodbold i foråret?

Så har vi en ny situation, som DBU Fyns bestyrelse vil forholde sig til. Her er vi også afhængige af, hvad der sker i rækkerne over de fynske, og derfor kan der for nuværende ikke laves en klar plan herfor.


Du kan løbende følge med løbende på www.dbufyn.dk/corona