Mange børn og unge ser frem imod en særlig sommerferie efter et helt forår i Coronaens skygge. Coronakrisen har samtidigt været ekstra hård ved de børn og unge, der i forvejen har det svært, og derfor har Folketinget besluttet at afsætte 200 mio. kr. til at støtte aktiviteter, hvor flere børn og unge kan indgå i fællesskaber, der kan hjælpe dem til at få en god sommer. Det kan også være, at aktiviteten endda kan give flere børn og unge smag på at fortsætte efter sommerferien.

Puljen er beskrevet her. Målgruppen for den nye pulje er bred, da der kan søges støtte til aktiviteter for alle lokale børn og unge, herunder også til aktiviteter for særligt udsatte børn og unge samt kriminalitetstruede børn og unge.

 

Hvad kan vi søge til?

Måske kan din fodboldklubs allerede planlagte sommerferieaktiviteter have plads til flere, så endnu flere kan blive en del af fællesskabet og få en social, aktiv og sjov sommerferie?

I kan for eksempel søge penge til:

  • Jeres fodboldskole
  • En særlig sommercamp
  • Get2Fodboldskole
  • Åbent sommerstævne
  • Åbne træningsaktiviteter
  • Andre aktiviteter med fokus på børn og unge

 

Det kan også være, at I har lyst til at holde klubben lidt ekstra åben i løbet af sommeren. For eksempel kunne man holde åbent fra kl. 9-14 eller kl. 16-20 og tilbyde aktiviteter for børn, unge og også gerne deres forældre. De åbne aktiviteter kan afholdes omkring klubhuset, banerne eller måske i det område, hvor børnene bor. Der kan måske tilbydes frugt og andet til børnene og kaffe på kanden til forældre, der kigger forbi. Det er helt op til jer.

 

Midlerne skal søges hos jeres kommune – kontakt jeres kontaktperson

Kommunernes Landsforening har netop sendt retningslinjer og penge til de 98 kommuner (opgjort på børnetal). Du kan se, hvor mange penge din kommune har fået her

Derfor skal I søge midlerne hos jeres respektive kommune. På nuværende tidspunkt er kommunerne ved at forberede sig og finde ud af, hvordan de kan bruge midlerne. Kontakt jeres kommune for mere konkret information om muligheden for at få del i midlerne.

Husk, at I selv skal aftale omfang, økonomi, vilkår m.v. med kommunen. Husk også, at det naturligvis er helt frivilligt, om I har tid og kræfter til at sætte gang i det ekstra arbejde, men hvis det er noget for jer, kan I helt sikkert gøre mange børn og unge glade og aktive.

 

Mange ansvarlige fodboldklubber

”Fodboldklubberne udviser stor ansvarlighed og er dygtige til at skabe sunde aktiviteter for børn og unge. Samtidig er de frivillige med til at løse vigtige samfundsopgaver igennem deres frivillige arbejde. I svære tider skal vi jo som bekendt passe endnu bedre på hinanden, så jeg synes, at det er en kærkommen håndsrækning, at klubberne nu kan få støtte til at få endnu flere børn og unge med her i sommerferien” udtaler Bent Clausen, næstformand i DBU.

 

Se nyhed fra Danmarks Idrætsforbund om samme pulje her