I midten af marts lukkede alle fodboldklubber i Danmark fuldstændigt ned. I midten af maj fik de lov at åbne for træning under helt særlige restriktioner, men med de nye retningslinjer kan hele holdet træne sammen igen, og det bliver tilmed muligt at spille kampe og åbne klubhusene helt. Det er noget, der glæder næstformand i DBU, Bent Clausen:

”Kampene er jo for de fleste fodboldsportens krydderi, og det har været savnet. For mange spillere, frivillige, trænere og forældre er livet i fodboldklubben deres passion og livsstil. Der opstår nogle helt særlige fællesskaber i fodboldklubber og særligt omkring kampe. Det er et socialt liv, som er virkelig vigtigt, at vi nu kan få tilbage” siger Bent Clausen.

Kulturministeriet og DIF er søndag den 7. juni og mandag den 8. juni kommet med nye retningslinjer for idrætten, og det er på baggrund af disse, at DBU nu har kunnet opdatere Fodboldens Corona-regler, som er og har været retningslinjerne for landets fodboldklubber siden genåbningen startede.

Det er naturligvis vigtigt, at alle I og omkring fodbolden fortsat agerer ansvarligt og følger Fodboldens Corona-regler, da sundheden altid vil komme i første række. I afviklingen af både træning og kamp skal der fortsat tages særlig højde for overholdelse af det nye forsamlingsforbud på 50 personer og for hygiejnemæssige tiltag, der gør det muligt at afvikle træning og kampe.

De opdaterede retningslinjer betyder blandt andet:

  • Det gældende forsamlingsforbud lyder nu på maks. 50 personer. Derfor må der ikke være grupper større end dette. Hvis der er flere grupper til stede på fodboldanlægget, skal man sikre, at der er tilstrækkelig afstand mellem grupperne, så de ikke udgør en samlet gruppe. Der skal være mindst 2 meter mellem hver bane. Det er fortsat muligt at inddele en 11-mands-bane i fx fire 5-mands-baner med minimum to meter imellem.
  • Aktører skal fortsat lade være med at have unødig kropskontakt, og derfor er highfives, gruppekram og den ellers obligatoriske hilsen før kampen ikke tilladt.
  • De nye retningslinjer betyder også, at klubhuse og omklædningsfaciliteter igen kan åbne, dog skal der være særligt stort fokus på rengøring her.
  • Der skal fortsat skiltes med grafikken for Fodboldens Corona-regler, så de tidligere retningslinjer skal tages ned, og de nye hænges op.

De fleste steder i landet er forårssæsonen blevet suspenderet, fordi Corona-krisen ikke gjorde det muligt at afvikle den før sommerferien. Derfor vil der for de fleste hold blive tale om træningskampe før sommerferien og eventuelt pokalkampe. De nye retningslinjer giver dog mulighed for at få den rigtige fodboldfølelse tilbage før sommerferien, og det glæder formanden for DBU Bredde, Lars Albæk:

”Det har været et mærkeligt forår for alle i hele fodbold-Danmark. Der er ikke noget, vi har ønsket mere, end at komme i gang med at spille fodbold rigtigt igen. Fodboldklubberne i hele landet har ageret yderst ansvarligt under hele forårets Corona-krise, og det er blandt andet, det der gør, at vi nu hen over sommeren igen kan begynde at spille kampe, og starte alle turneringer på sædvanlig vis fra august. Det er vi enormt glade for” udtaler Lars Albæk.

 

Se Kulturministeriets opdaterede retningslinjer her

Se DIFs opdaterede retningslinjer her