Der er generel mangel på dommere i fynsk fodbold, men en ny dommeruddannelse har fra starten af året øget interessen for at blive fodbolddommer.

I marts måned påbegyndte et helt nyt dommerkuld deres uddannelse. De nåede al undervisningen på kurset, men før de nåede at komme op til eksamen, lukkede landet ned på grund af Coronavirussen.

 

Nu ligner Danmark efterhånden mere sig selv, og der er kommet lidt gang i den fynske fodbold igen. Det betyder også, at vi nu kan komme i gang med vores uddannelser af både trænere og dommere igen. Derfor kontaktede vi selvfølgelig alle de igangværende dommeraspiranter, som kun mangler deres eksamen, og nu er de så klar til at komme til eksamen.

Som et plaster på såret for det afbrudte forløb, fik de i mandags en ekstraordinær ”brush-up-aften” med instruktør, Kent Bøgelund. Så nu er 15 fynske kursister klar til eksamen i aften og i morgen aften.

 

Efter sommerferien skal de nye dommere ud at dømme tre kampe med en DBU Fyn-vejleder, før de kan kalde sig uddannede fodbolddommere. Vi glæder os til at få dem alle sammen på græs og ønsker dem held og lykke i aften og i morgen.

 

Har du også lyst til at blive fodbolddommer?

Efter sommerferien bliver der igen mulighed for at tilmelde sig dommergrundkurser. Følg med på www.dbufyn.dk.

 

I mellemtiden kan du læse mere om dommergrunduddannelsen her.