Brug af spillere i den første kamp

Hvis en spiller kommer fra et højere niveau, skal han/hun "spilles fri", inden spilleren lovligt kan benyttes på dit hold. Reglen om, at en spiller skal "spilles fri" gælder også, selvom der er tale om to forskellige turneringshalvdele. Læs mere om hvordan en spiller "spilles fri" her.

Nye spillere fra andre klubber

Kommer spilleren fra en anden klub, skal spilleren indplaceres på samme niveau, som vedkommende kom fra. 
Har spilleren eksempelvis spillet Serie 1, skal spilleren i sin nye klub indplaceres på Serie 1-niveau eller nærmest højere rangerede række. Har den nye klub ikke et hold i Serie 1 eller derover, skal vedkommende indplaceres på højest rangerede hold under Serie 1.
Hvis spilleren gerne vil spille på et lavere niveau, end vedkommende kommer fra, eksempelvis på klubbens 2. hold i Serie 3 og ikke på klubbens 1. hold i Serie 1, skal vedkommende "spilles fri" af Serie 1 holdet.

Corona nedlukning i foråret

OBS: Grundet corona nedlukningen i foråret kan det være nødvendigt at skulle tilbage til efteråret 2019 for at finde ud af på hvilket hold en spiller har deltaget senest.

Sådan bliver nye spillere lovlige

Alle spillere skal have et spillercertifikat (eller en supplerende spilletilladelse) og et aktivt Fodboldpas for at være klar til kamp. Spilleren aktiverer selv sit Fodboldpas, mens det er klubben, der indhenter spillercertifikatet. Læs mere om spillercertifikat eller supplerende spilletilladelse her.

Pokalturnering

Da de resterende runder af pokalturneringen bliver afviklet i en ny turneringshalvdel, må nye spillere gerne benyttes i disse pokalkampe. Det er selvfølgelig under forudsætning af at ovenstående kriterier er opfyldt. 

Generelt omkring op- og nedrykning af spillere

Reglerne omkring op- og nedrykning af spillere kan godt virke som lidt af en jungle. Vi har derfor samler de vigtigste regler her.

Er du i tvivl, så kontakt DBU Fyn, inden du sætter spilleren på holdkortet i første kamp.