Hvordan laver man en træning, der giver mening for alle børnene på holdet?

Hvordan udfordrer man de dygtigste samtidigt med, at alle på holdet er med og synes, det er sjovt at gå til fodbold?

Hvordan niveauopdeler man træningen uden at selektere børnene?

  • Der kan være mange udfordrende situationer under planlægningen af en god børnefodboldtræning. Det bliver en del nemmere, hvis man har lært at tænke på en særlig måde, og det kan vi hjælpe med, når vi kommer ud og giver en inspirationstræning, fortæller John Christensen, instruktør og uddannelsesansvarlig hos DBU Fyn, og han fortsætter:

  • En konkret idé kunne være at niveauopdele træningen på en måde, som børnene ikke rigtigt lægger mærke til. Hvis man for eksempel skal lave kampøvelser, kan banestørrelsen og dermed sværhedsgraden varieres. På den måde er træningstemaet det samme for alle børnene men tilpasset på en måde, så det er en udfordring for alle. Det er sådanne små fifs og idéer, vi giver, når vi kommer ud til en inspirationstræning i en given klub.

Vi vil rigtig gerne hjælpe med at klæde de fynske børnetrænere bedre på til træneropgaven. Det kan vi gøre ved at komme ud til jer med en inspirationstræning. Vi kommer ud i jeres normale træningstid og viser eksempler på en lærerig og god træning og kommer både omkring pædagogiske og fodboldfaglige aspekter af trænerjobbet. Træneren, der skal have en inspirationstræning, kan komme med forslag til træningstemaer, som han gerne vil have vist, med udgangspunkt i sine egne behov. Et emne, som, før vi får set os om, er relevant, kunne være, hvordan man kan lave en spændende indendørs træning, så vi sikrer, at der finder sjov fodboldtræning sted med god læring året rundt.

En inspirationstræning koster kr. 1000,-, som klubben kan søge dækket hos DBU Fyn Albanipuljen. I er desuden mere end velkomne til at samle flere af klubbens trænere til at overvære inspirationstræningen. Jo flere, der kan få inspiration, jo bedre!

Kontakt John Christensen for en snak om, hvordan vores instruktører kan hjælpe børnetrænerne i din klub. Du kan fange ham på joch@dbufyn.dk eller 63115995.

Læs mere om inspirationstræningskonceptet her