Selvom foreningslivet er lukket ned i det ganske land, ligger bolden ikke stille hos de ivrige fodboldpiger fra Assens FC. De træner nemlig stadig sammen – hver for sig.

Hver uge sørger holdets trænere for at lægge øvelser op på holdets Facebookside, som pigerne kan øve sig på derhjemme i trygge omgivelser. Op til hver weekend bliver øvelserne krydret med nogle små sjove konkurrencer, hvor der er masser af præmier at vinde fra holdets sponsorer.

- Vores piger er meget ivrige efter igen at komme til at spille fodbold og dygtiggøre sig. Så vi forsøger at holde deres motivation intakt med nogle sjove øvelser, de kan lave derhjemme, fortæller holdets ene træner, René Gramm Jeppesen og fortsætter:

- Vi mærker klart fra pigernes og forældrenes respons og kommentarer, at vores initiativ med videoer med øvelser og små konkurrencer er med til at bevare motivationen for fodbolden.  Pigerne synes, at øvelserne og konkurrencerne er et sjovt og afbrækkende indslag i en tid præget af mange regler og sociale afsavn. En del af pigerne træner og konkurrerer også med og mod hinanden på de sociale platforme, de har adgang til.


Tiltaget fastholder de nystartede og flere er velkomne

Rene fortæller videre, at de desuden har mange nye spillere i truppen, og at hans klare overbevisning er, at træningsøvelserne på Facebook og den sociale dialog de skaber, er med til at fastholde deres interesse i at fortsætte med at spille fodbold.

Han udgør sammen med nytilkomne Jesper Kryger holdets trænerduo. Sammen med holdleder Britt Bech Larsen er de mere end klar til at tage fat på sæsonen, når bolden igen får lov til at rulle på de grønne baner.

- Truppen består af 23 piger, og der er altid plads til flere. Så hvis der går nogle piger rundt derude, som godt kunne tænke sig at spille fodbold på et rent pigehold, er de mere end velkomne. Vi tilbyder fodbold på forskellige niveauer, så der er noget for enhver at komme efter, lyder det afsluttende fra den top-engagerede pigetræner.

Nedenfor ses pigerne i deres nye træningsdragt fra en lokal sponsor.

 

Assens FC Piger 1
Assens FC Piger 2
Assens FC Piger 3