MENU

Lille øsamfund samles nu om Fodbold Fitness

Tre klubber inden for 36 kilometers afstand samarbejder på Langeland om at tilbyde Fodbold Fitness for kvinder på øen. Initiativet er nyt, men det er allerede med til at samle øboerne og binde de små byer sammen.

Lille øsamfund samles nu om Fodbold Fitness
AF: DBU Fyn Kommunikation / Sarah Hoffmann//

Humble Boldklub, Tranekær Tullebølle IF og Rudkøbing Boldklub er gået sammen og med en initiativrig tovholder i spidsen skal der nu dyrkes Fodbold Fitness på Langeland!

Helle Holm har selv spillet fodbold i mange år, og de seneste 10 år har hun trænet sine egne børn på forskellige alderstrin. Nu er det slut med tjansen som børnetræner, og da hun begyndte at savne fodbolden, valgte hun for kort tid siden at prøve at starte Fodbold Fitness op.

- Jeg var på Fodbold Fitness-trænerkursus i Svendborg i august sidste år. Jeg havde tidligere læst om Fodbold Fitness i DBU Fyns nyhedsbrev, og jeg syntes, at det lød rigtig sjovt, så jeg ville gerne starte det op, fortæller Helle Holm og fortsætter:

- Jeg har tidligere trænet børnehold, som var samarbejdshold på tværs af nogle klubber hernede, og det er lidt den samme model, som jeg kører med Fodbold Fitness-holdet. Samarbejdet går på tværs af Rudkøbing Boldklub, Tranekær Tullebølle IF og Humble Boldklub, og selve træningen foregår i Humble, hvor der også er en fin multibane, vi kan gøre brug af. Jeg er selv den primære træner for holdet, men en af pigerne har erfaring med noget cirkeltræning, så hun vil gerne stå for styrkedelen, og det er rigtig rart ikke at være alene om det. Det gør også, at holdet ikke er så sårbart, hvis jeg en dag ikke kan være her.

Helle Holm, Fodbold Fitness-tovholder på Langeland (fotograf: Ida Herlev Nielsen)


Fantastisk lokal opbakning

Holdet er sammensat af motionister fra det meste af øen. Nogle er tidligere fodboldspillere og har spillet i mange år, imens andre er helt nybegyndere med en bold.

- Fodbold Fitness er et rigtig godt koncept, som virkelig kan rumme store niveauforskelle, så alle har det sjovt og får rigtig meget ud af træningen. Det synes jeg er rigtig dejligt at se, udtaler Helle Holm.

Ved holdets første træning dukkede 17 friske kvinder op, og allerede ved træning nummer to var der hele 24 spillere, og ifølge den engagerede tovholder dukker der hele tiden nye op, som gerne vil prøve at være med.

- Vi har mest spredt budskabet om det nye motionstilbud på Facebook og via vores egne kontakter i de små lokalsamfund. Jeg tror, at det gør en forskel, at vi er et lille samfund, så det vækker opsigt, når der kommer sådan et nyt tilbud, fortæller Helle Holm.

- Jeg fornemmer, at Fodbold Fitness er med til at binde vores små byer sammen. For eksempel har vi som hold aftalt at tage til byfesten i Humble sammen, hvor vi skal stille med et rundboldhold. Så det skal nok blive rigtig sjovt! Derudover har vi også mærket opbakningen fra et par lokale virksomheder, da både Ø/strøm Langeland (Fonden for Langelands elforsyning) og Polerteknik Langeland har støttet os, så vi kan købe nogle nye rekvisitter,
afslutter Helle Holm.

17 glade Fodbold Fitness-kvinder var mødt op til træningen i Humble, da vi var forbi.


Vil I også have Fodbold Fitness i jeres lokalsamfund?

Har Helle Holm og historien fra Langeland inspireret dig til, at du også skal have Fodbold Fitness i dit lokalsamfund, så kan du læse meget mere om konceptet her.

Du er altid velkommen til at kontakte jeres lokale DBU Fyn-klubrådgiver eller Ida Herlev Nielsen, der er særligt ansat Bevæg dig for livet-fodboldkonsulent og ekspert i opstart af Fodbold Fitness og motionsfodbold.

Log ind