MENU

”SÅ KAN JEG BEDRE FORSTÅ, AT HAN DØMMER, SOM HAN GØR!”

At deltage på et dommergrundkursus giver mange nye kundskaber og erfaringer, og så får de fleste faktisk også nogle ’aha-oplevelser’ i forhold til, hvordan Fodboldloven egentlig er skruet sammen.

”SÅ KAN JEG BEDRE FORSTÅ, AT HAN DØMMER, SOM HAN GØR!”
AF: DBU Fyn Kommunikation, Sarah Hoffmann//

Dommergrundkurset er første skridt på vejen, lige meget om du vil dømme de lokale serierækker eller en dag gerne vil dømme i Champions League.

Næste dommergrundkursus på Fyn afholdes i juni måned, og tilmeldingen er åben nu. Du kan sikre din plads lige her

 

Instruktøren har ordet

Forud for kurset giver instruktør Leif Dalskov-Andersen her sit bud på, hvad du kan få ud af at afprøve dine evner som fodbolddommer:

 

Hvad plejer at være deltagernes største ”aha-oplevelse” på dommergrundkurset?

- Jeg tror, at den største aha-oplevelse for nye aspiranter er, at de får en meget bedre forståelse for Fodboldlovens ord og holdninger. "Så kan jeg bedre forstå, at han dømmer som han gør!" er en typisk bemærkning, som jeg hører, når jeg er instruktør på et dommergrundkursus.

 

Hvordan synes du, at dommergrundkurset ruster deltagerne til at komme ud og dømme fodboldkampe? 

- Kurset giver deltagerne grundlæggende viden om reglerne i fodbold, men også hvordan de kan eller skal bøjes for at få en seværdig oplevelse på banen. Kurset giver aspiranterne en god og bred tilgang til virket som fodbolddommer, og der præsenteres megen viden og praktiske tiltag, som kan bruges i dommergerningen. Deltagerne lærer ’kende - kunne – beherske’-princippet, som hurtigt giver dem en adfærd som leder og ikke som dommer, hvilket er en stor del af meningen med uddannelsen. Vi vil gerne have aspiranten til at se sig selv mere som leder af kampen i stedet for som dommer af kampen.

 

Hvordan synes du, at deltagerne udvikler sig under et dommergrundkursus?

- Typisk får kursisterne en større faglighed i tilgangen til spillet. De ser aldrig en kamp på samme måde igen efter at have været på dommergrundkursus, fordi mange begynder at se kampene gennem dommerens briller. Det er en sjov udvikling at være vidne til.

 

Tilmeld dig nu

Kunne du være interesseret i at afprøve dig selv som fodbolddommer? Det starter på et dommergrundkursus!

Du kan gennemføre kurset allerede inden sommerferien (over to weekender i juni), og så kan du være klar til at dømme, når efterårssæsonen fløjtes i gang. Du får selvfølgelig hjælp fra en dommervejleder i dine første kampe, som er med til at give dig en rigtig god start på dommerlivet.

Ser mere om kurset og tilmeld dig her.

 

I denne video kan du lære mere om dommergrundkurset:

 

 

Log ind