MENU

En hjælpende hånd til nye trænere

Træneren er nøglen til en god fodboldtræning og glade spillere. Derfor er det vigtigt, at træneren føler sig godt rustet til at stå i spidsen for træningen. Netop dét kan et C1-kursus hjælpe med!

En hjælpende hånd til nye trænere
AF: DBU Fyn / Sarah Hoffmann//

De fleste klubber rekrutterer nye trænere med jævne mellemrum, og nogle gange er det enten meget unge mennesker eller forældre, der ikke nødvendigvis har den store træner- eller fodbolderfaring.

Som ny og uerfaren træner er der mange ting at holde styr på, og det kan være svært at vide, hvordan man giver spillerne den bedste træning. Det kan man gøre på mange måder, men det er ikke en rar følelse at skulle stå i spidsen for noget, som man ikke helt føler sig ordentligt rustet til.

 

Et C1-kursus kan gøre en stor forskel

Et C1-trænerkursus kan være en stor, hjælpende hånd for især en ny træner. På kurset er der fokus på ’træneren som hjælper for spilleren’, så spilleren lærer at løse spillet på egen hånd.

Vi tror på, at man bliver en dygtigere træner af at øve sig i at være træner, så derfor er der en masse praktiske øvelser på kurset. Der er desuden stort fokus på at lære de bedste pædagogiske redskaber og værktøjer til at stå i spidsen for en god træning.

 

Særligt C1-kursus for nyere trænere

På Fyn har rigtig mange trænere allerede taget C1-kurset det seneste halvandet år. Men vi vil gerne have endnu flere - især nyere trænere - med på vognen, og det er netop dette, der er målet med det næste kursus, som vi nu åbner for tilmeldingen til.

Kurset afholdes over to aftener, nemlig onsdag den 21. august og torsdag den 5. september begge dage kl. 17.00-21.00. Kurset afholdes hos S.f.B i Svendborg, og alle er velkomne. Så kender du nogen, som er nyere træner, må du meget gerne prikke vedkommende på skulderen og informere om dette tilbud.

 

Er du selv ny eller nyere træner, kan du tilmelde dig kurset her.

OBS! Ønsker man at tilmelde andre fra klubben, kan det gøres i KlubOffice via menuen Uddannelse > Åbne kurser. Dobbeltklik på kurset og søg personerne frem, som skal tilmeldes.

 

I videoen her kan du snuse til, hvad et C1-kursus er:

Log ind