MENU

Nu kan du igen få regnbuefarver på armen

I anledning af Copenhagen Pride og den store interesse i foråret gør DBU det igen muligt for landets fodboldklubber at bestille regnbuefarvede anførerbind og støtte op om, at fodbold er for alle.

Nu kan du igen få regnbuefarver på armen
AF: DBU Kommunikation//


Rød, orange, gul, grøn, blå og lilla. Anførerbind i regnbuefarver kan igen pryde landets fodboldspillere for at vise, at fodbold er for alle – uanset seksuel orientering, etnisk oprindelse eller religiøs overbevisning. Og det er et vigtigt budskab, forklarer Jakob Høyer, Kommunikationschef i DBU.

”Diskrimination hører ikke hjemme hverken på banen, sidelinjen, i klubhuset eller i omklædningsrummet. Og vi vil ikke have homofobi eller andre former for diskrimination i dansk fodbold. Derfor vil vi endnu engang sætte fokus på homofobi og den gode opførsel, ved at tilbyde klubberne regnbuefarvede anførerbind, så de kan støtte op om, at fodbold naturligvis er for alle,” siger Jakob Høyer.

Fodbold for mangfoldighed

Udover regnbuefarvede anførerbind vil DBU traditionen tro markere mangfoldighed i dansk fodbold og idrættens verden sammen med Spillerforeningen, Amnesty International, Institut for Menneskerettigheder, Pan Idræt og DGI, når fodboldturneringen ’Pride Cup’ løber af stablen d. 14. august. Her ville alle hold naturligvis også bære det farverige anførerbind.

HIK, Hellerup Idræts Klub, er en af de klubber, der går forrest, når det kommer til kampen mod homofobi. Klubben er venskabsklub med Pan Fodbold, hvilket blandt andet betyder, at anførerne på klubbens hold altid spiller med regnbuefarvede armbind.

Så hvis du og dit hold også vil være med til at give homofobien sparket og bære regnbuefarvede anførerbind, kan det bestilles via linket her

Log ind