Steve Nør er træner i Aarup Boldklub. For nogle år siden var han på et DBU Fyn-Futsalkursus, hvor han med sine egne ord blev meget inspireret af instruktøren Tai fra København Futsal og hans kærlighed til spillet.

- Jeg synes, at det er rigtig fedt med et alternativ til indendørs fodbold. Futsal minder mere om "rigtig" fodbold, end indendørs fodbold gør, og så giver det et rigtig godt men stadigt brugbart afbræk til den udendørs fodbold både for spillere og trænere, udtaler Steve Nør.

Og Futsalspillet kan noget helt særligt ifølge Steve.

- I forhold til selve spillet giver det en masse, at man for eksempel skal nå at stoppe bolden, inden den ryger ud over sidelinjen, for spillerne skal hele tiden være parate. Og så synes jeg, at bolden er fed, for selv for dem, der ikke er ret dygtige teknisk, ligger den nogenlunde stille på gulvet og hopper ikke så meget rundt. Det giver mere og bedre spil med bolden, og så er Futsal bare generelt lidt mere brugbart i forhold til at kunne tage ting med til udendørssæsonen.

Indtil videre har der været spillere i alderen lige fra U7 til U14, men det kan ifølge den engagerede træner sagtens lade sig gøre at træne dem sammen.

- Jeg synes, at det fungerer fint med aldersforskellen. Vi laver nogle tekniske øvelser, som alle kan være med til uanset alder og niveau. Det er selvfølgelig klart, at vi stiller lidt større krav til, at de store gør det ordentligt, hvor de små mere skal til at lære at lave den form for teknisk træning. Når vi er færdige med øvelserne, blander vi fire hold, hvor de store spiller mod hinanden, og de små spiller imod hinanden, og det fungerer godt. De store er rigtig gode til at passe på de små, så det er ikke noget problem at træne dem alle sammen samtidigt. Jeg håber også, at det på sigt giver både klubben og lokalsamfundet lidt på den sociale del, fordi ungerne kommer til at kende hinanden bedre på tværs af årgange, forklarer Steve.

 

Kom i gang fordi der var kort vej fra idé til handling

- Jeg spurgte, Henrik Balser fra bestyrelsen, om jeg måtte lave noget Futsal for alle, hvor dem der havde lyst bare kunne dukke op. Det, syntes han, var en god idé, og så prøvede vi bare at starte op. Første gang var der 16-17 stykker, og de sidste par gange har der været 28, fortæller Steve.

- Jeg synes, at det er megafedt, at vi prøver noget nyt i klubben, særligt fordi det er på tværs af årgange. Det gør både jeg og vores børneansvarlige, Jan, meget ud af, at vi gerne vil have noget mere af i klubben. Jeg synes virkelig, at det her initiativ har fungeret godt, og jeg vil med 110 % sikkerhed anbefale det til andre klubber. Det er i hvert fald ikke sidste år, vi gør det, udtaler Henrik Balser, der er ungdomsansvarlig i Aarup Boldklub.

- Det her er en god måde at få nogle spillere fra de forskellige hold til at snuse til Futsal på. Det kræver ikke så meget. Man skal bare bruge en hal- og træningstid, og en træner, der har lyst til at forsøge sig med Futsal, afrunder Henrik.