MENU

Respekt og fairplay skal fortsætte efter slutfløjtet - også på sociale medier

Fodbold er et spil med følelser, og der skal være plads til at udtrykke dem. Men, det må aldrig blive personligt - heller ikke efter kampen. Det tydeliggøres af en kendelse fra DBU Fyns Disciplinærudvalg.

Når man snakker respekt og fairplay har 2018 generelt været et rigtigt godt år for fynsk fodbold. Der har nemlig været meget få disciplinærsager om vold og trusler sammenlignet med tidligere år.

Det samme gælder for episoder i kølvandet på kampe. Det er heldigvis meget sjældent, at DBU Fyn bliver bekendt med sådanne tilfælde.

Det betyder dog ikke, at det er acceptabelt, når det sker. Det slår DBU Fyns Disciplinærudvalg fast med en kendelse, der giver 4 dages karantæne til en spiller, der efter en kamp kontaktede dommeren på sociale medier med mishagsytringer af personlig karakter. 

- Jeg skal understrege, at der ikke er tale om trusler mod den pågældende dommer, men ligesom det ikke accepteres at tale nedsættende om dommeren under kampen, er det heller ikke acceptabelt at gøre det efter kampen. Det gælder også, når det foregår digitalt, forklarer Torben Hansen, formand for DBU Fyns Disciplinærudvalg, om udvalgets kendelse.

Sæt fokus på respekten i jeres klub

I en kampagne fra DBU og lokalunionerne lyder budskabet: Husk Respekten - også uden for banen!

Det gælder altså også på de sociale medier, hvor det er nemt og hurtigt at dele sine frustrationer. Men, alle aktører har et medansvar for at gøre fodboldkampe til gode oplevelser for både spillere, trænere, dommere osv. Det gælder bør før, under og efter kampen - på banen og uden for banen.

Som klub kan I støtte op om respektkampagnen budskabet ved at bestille nedenstående plakat, der er vejrbestandig og derfor kan hænge helt ude ved klubbens baner. Plakaten er gratis.Log ind