MENU

Fynsk Fodbold Award 2018: Her er vinderne

Fredag aften løb Fynsk Fodbold Award af stablen for tredje år i træk. Festen var totalt udsolgt, og ikke mindre end 570 personer fra fodboldverdenen var samlet for at hylde den fynske breddefodbold. Her blev vinderne af de fem prestigefyldte priser afsløret.

Med uddelingen af de fem forskellige priser ved awardshowet ønskede DBU Fyn og Nordfyns Erhverv og Turisme i samarbejde med Albani, Nordfyns Kommune, SportEvent Fyn og Albani Fonden at hædre de fynske fodboldklubber og –personer, som gør fynsk breddefodbold til noget ganske særligt.

For andet år i træk ledte komikeren, Andreas Bo, publikum igennem awardshowet på festlig og humoristisk vis.

De fem awardvindere
Aftenens første pris gik til Edvard Kildegaard Hansen fra Morud, som nu kan bryste sig af titlen som Årets Fynske Fodbolddommer.

- Det er fantastisk at vinde prisen, og jeg er både stolt og beæret. Men jeg har også sagt fra starten, at det, jeg synes, er mest fantastisk, er, at breddedommerne også bliver påskønnet. Det har jeg det rigtig godt med, udtaler en glad Edvard Kildegaard Hansen.

Aftenens anden pris skulle hylde Årets Fynske Børne- og Ungdomsklub, og her kom de fremmødte fra Odense Boldklub, Kerteminde Boldklub og Aarslev Boldklub frem på kanten af stolen. Disse tre klubber var nemlig nomineret til prisen for deres særlige arbejde med børne- og ungdomsfodbolden. Vinderen blev Kerteminde Boldklub.

- Vi er meget stolte over at vinde, vi var jo oppe imod nogle rigtig gode klubber, så vi var også bare rigtig glade for at være nominerede,
udtaler Søren Eriksen fra Kerteminde Boldklub.

Op til uddelingen af aftenens tredje pris steg spændingen i hallen, da det nu var tid til, at vinderen af hovedprisen som Årets Fynske Fodboldklub skulle afsløres. Svendborg forenede Boldklubber, Tarup/Paarup IF og SSV Højfyn var de tre nominerede klubber. Da spændingen blev udløst var det repræsentanterne fra Tarup/Paarup IF, der kunne strække armene sejrrigt i vejret. 

- Det er helt kanon at vinde prisen. Det er dejligt, at nogen lægger mærke til det, vi gør. I første omgang kommer det til at betyde, at vi kan give nogle penge til et arrangement for vores ungdomsspillere, men på længere sigt kommer det jo også til at betyde noget for klubben, at vi kan brande os som Årets Fynske Fodboldklub, udtaler den glade formand for TPI, Anders Nørgaard.

Aftenens fjerde og næstsidste pris gik til en ægte ildsjæl i den fynske fodboldverden, da hæderen som Årets Fynske Fodboldleder tilfaldt Lasse Mogensen fra Haarslev Boldklub. 

- Jeg er ufatteligt stolt. Jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal sige. Jeg er bare mega stolt. Det er et kæmpe skulderklap, og det gør jo bare, at man har lyst til at fortsætte med at være frivillig. Jeg er så glad, og jeg havde virkelig ikke regnet med det. Det er helt vildt,
udtaler en tydeligt stolt, Lasse Mogensen.

Selve awardshowet blev rundet af med uddelingen af prisen som Årets Fynske Holdkammerat. En vigtig pris, for hvad er fodbold uden gode holdkammerater?
Prisen som Fyns bedste holdkammerat gik i år til Thomas Bording Pedersen fra Hospitalets FK i Middelfart. 

- Jamen nu blev jeg jo ikke rost for mit fodboldspil, så jeg tænker, at jeg har vundet på det sociale, og det er jo for at komme ud og mødes med drengene, jeg spiller fodbold. Det er fedt at være med til den her fest. Det er første gang, jeg er det. Det er et megafedt arrangement, og jeg kommer helt sikkert igen, udtaler Thomas Bording Pedersen.

Efter prisuddelingen fortsatte festen, hvor gæsterne kunne nyde kolde drikke fra Albani og veloplagte sceneoptrædener fra både Peter AG og Gasolin-kopibandet ’Peter & de andre kopier’, som gav koncerter, der tog publikum med på en rejse tilbage i tiden. Aftenen sluttede på festlig vis med dans til musik af bandet HitOrchestra.


Log ind