Intens finalestemning i Albani Pokalen

Selvom Albani Pokalen ofte betegnes som den lille pokalturnering, var der vist ingen på KFUM Parken her til aften, der var i tvivl om, at de fire finalehold alle gerne ville vinde den fynske pokaltitel.

På årets sidste officielle sommeraften blev finalerne i den fynske pokalturnering – Albani Pokalen – afviklet. Turneringen er for hold fra Serie 5 til Serie 3 for herrerne og fra Serie 2 til Fynsserien for kvinderne.

Begge finaler blev spillet samtidigt i smuk aftensol på KFUM Parken, hvor et par hundrede mennesker var mødt op for at støtte de fire finalehold. Specielt de to kvindehold trak mange tilskuere op på den lille høj ved opvisningsbanen på det, for mange fynske fodboldfolk, velkendte anlæg i den vestlige del af Odense.

En kvindefinale med masser af lir
Forud for kvindefinalen imellem Odense Q og Kildemosens Boldklub havde de to mandskaber varmet godt op på de sociale medier. Begge klubber havde lavet små videoer for at drille hinanden, og med masser af tilskuere til stede fra begge klubber var der lagt i kakkelovnen til en rigtig fynsk fodboldfest. Et par af Odense Q’s tilskuere var tilmed mødt op i klubbens bordeaux trøjer og med flag og stortromme og var virkelig med til at skabe en rigtig god stemning kampen igennem.

På banen kom Kildemosens Boldklub bedst fra start, og efter 22 minutter kunne Amalie Rhode Rasmussen gøre det til 1-0 for de grønblusede damer. Denne føring holdt langt hen i kampen trods mange store chancer til Odense Q.

Det så ud til, at spillerne fra Kildemosen skulle få deres længeventede revanche efter sidste års finalenederlag til netop Odense Q, men efter 85. minutter lykkedes det Sofie Heide-Ottosen at udligne til 1-1. Hvis denne stilling holdte, skulle finalen ud i forlænget spilletid, men Jane Holm ville det anderledes og satte med et minut tilbage af den ordinære spilletid bolden i mål til 2-1 for Odense Q. I dommer, Dennis Wikkelsøes, overtid kunne Malene Rodriguez Rasmussen sætte dødsstødet ind til slutresultatet 3-1 til Odense Q.

- Vi havde ikke lige regnet med at komme bagud, men vi var bare ikke helt klar fra start. Efter deres scoring blev vi bare ved med at presse, og vi har jo alt spillet i størstedelen af kampen. Vi var stadig bagud, da dommeren sagde, at der var 7-8 minutter tilbage, og at vi så scorer vores tre mål derefter… Det var bare et sygt come back, og jeg er bare virkelig, virkelig glad. Det var megafedt at have så meget opbakning fra tilskuerne,
udtaler en glad, ung målscorer fra Odense Q, Malene Rodriguez Rasmussen.

En herrefinale med godt tempo
I herrefinalen tørnede FC Hjallese og OKS sammen. Kampen, som især i første halvleg blev spillet i et højt tempo, blev fra start domineret af FC Hjallese, som bragte sig fortjent foran på et straffespark efter 20 minutters spil. Målscorer var Bill Jeffries. 11 minutter senere bragte Albin Mustafa FC Hjallese på 2-0, hvilket også var stillingen ved pausen.
Anden halvleg blev mere lige, og OKS-spillerne havde også chancer til at score, men efter 57 minutter satte Rasmus Krogh Danvad bolden i netmaskerne til 3-0, hvilket også blev finalens resultat.

Vi ønsker FC Hjallese og Odense Q tillykke med titlen som vindere af Albani Pokalen 2018!