MENU

Fodboldpas-deadline udskydes til 1. september

For at hjælpe flest muligt klubber og spillere i mål med Fodboldpasset, har DBU Fyns bestyrelse besluttet at udskyde fristen for, hvornår man skal have aktiveret sit Fodboldpas for at være spilleberettiget. Udskydelsen gælder dog kun i de fynske rækker. I alle andre rækker er et aktivt Fodboldpas allerede nu obligatorisk inden kampstart.

Fodboldpasset har gjort sit indtog i dansk fodbold, og alle registrerede fodboldspillere og klub- og holdkontakter skal aktivere deres Fodboldpas. Tallene viser da også, at der er fuld gang i aktiveringerne af det ude i de danske fodboldstuer.

Det vil gælde, at uden et aktivt Fodboldpas er man ikke spilleberettiget og kan derfor ikke vælges på holdkort. Med DBU Fyns bestyrelses beslutning er den konsekvens dog udskudt fra at gælde fra sæsonstarten til at træde i effekt pr. 1. september:

- Klublederne og spillerne har holdt sig en velfortjent ferie, og det kan være en medvirkende årsag til, at en del spillere fortsat mangler at aktivere deres Fodboldpas. Helt grundlæggende mener vi, at fodboldkampe skal afgøres på banen fremfor på skrivebordet. Vi har derfor besluttet at udskyde deadlinen, så vores administration kan bruge august på at hjælpe endnu flere klubber og spillere på plads med fodboldpasset, forklarer DBU Fyns formand Bjarne Christensen, og fortsætter:

- Men efter 1. september kan man altså ikke spille kampe uden et aktivt Fodboldpas. Derfor kan man lige så godt aktivere det med det samme, og klubberne bør også gøre en aktiv indsats for at få deres spillere til at aktivere Fodboldpasset.

I KlubOffice kan klubben se, hvilke spillere og øvrige personer der mangler at aktivere deres Fodboldpas. Oversigten viser alle indmeldte spillere og personer med et registreret klub- eller holdhverv. 
Med ét klik kan man sende dem alle en påmindelse om at aktivere Fodboldpasset, forudsat at man har registreret korrekte mailadresser på dem i KlubOffice. Se hvordan her.

- Fodboldpasset bliver obligatorisk i forhold til spilletilladelse, da vi på den giver spillerne et vægtigt argument for at aktivere det. Således hjælper vi klubberne til at overholde den nye persondataforordning, da spilleren, når han/hun aktiverer Fodboldpasset, samtidig accepterer de vilkår og betingelser, der omfatter klubbens opbevaring og behandling af spillerens data, uddyber Bjarne Christensen.

Bruges en spiller uden aktivt Fodboldpas, kan holdet taberdømmes i forbindelse med en protestsag. Det gælder også i rækker uden holdkort.
I rækker med holdkort vil spillere uden et aktivt Fodboldpas ikke kunne vælges på holdkort efter 1. september.

OBS! Ny deadline gælder kun de fynske turneringer
Beslutning fra DBU Fyns bestyrelse gælder kun de fynske turneringer, herunder den ordinære turnering og de fynske pokalturneringer. For øvrige rækker gælder fortsat, at man allerede nu ikke er spilleberettiget uden et aktivt Fodboldpas.

Det betyder, at man I følgende rækker allerede nu skal have aktiveret sit Fodboldpas for at være spilleberettiget:
  • Danmarksserien
  • Rækker med både jyske og fynske hold
  • DBU Pokalen
  • Old Boys Landspokalen
  • Veteran Landspokalen
Aktivér dit Fodboldpas i dag
Er du registreret fodboldspiller, klubleder eller noget helt tredje i en fodboldklub, har du en DBU Profil og skal derfor aktivere dit Fodboldpas. Det tager heldigvis kun få øjeblikke og kan gøres direkte fra din mobil eller en computer. Fodboldpasset kan aktiveres på tre forskellige platforme:
  • Driblr (for spillere +12 år): Vores nye fede spillerapp, der også indeholder statistikker, spilletilladelse og andet om dit Fodboldliv. Hent den her i Google Play eller her i App Store  
  • I Fodbold app'en (den med DBU-logoet)
  • MitDBU på www.dbu.dk

Dit login er det samme på alle platforme. Kan du ikke huske dine login-oplysninger, er der hjælp at hente her - opret IKKE en ny profil!

Se hvordan du aktiverer dit Fodboldpas i videoen her. Læs evt. også mere om Fodboldpasset i denne FAQ.

Hvis du har brug for hjælp, så tøv ikke med at kontakte vores support på 47 37 40 00 eller fodboldpas@dbu.dk.


Log ind

c