Flere danskere vil dømme fodbold

2017 har budt på en stigning i antallet af nye fodbolddommere. I alt har 372 personer taget dommerkortet i det forgangne år, og også hos eksisterende fodbolddommere har der været trængsel på skolebænken.Der er kommet flere fodbolddommere i 2017. Foto: Astrid M.B. Rasmussen

Der er en øget interesse for at passe dommerfløjten, når de danske breddefodboldhold løber på banen. Det viser en ny opgørelse fra DBU Dommerakademi.

Antallet af nyuddannede fodbolddommere i 2017 er således 15 procent højere, set i forhold til tallene for sidste år.

Helt præcist har 372 personer bestået fodbolddommereksamen mod 324 sidste år.

Flere på skolebænken

Det er ikke kun blandt de spritnye fodbolddommere, at der har været trængsel på skolebænken. Også hos de fodbolddommere, som allerede er i besiddelse af dommerkortet, har der været en øget lyst til at dygtiggøre sig.

Mens antallet af fodbolddommere som videreuddannede sig på et dommerkursus lød på 572 i 2016, lyder tallet på 679 i 2017. Det svarer til en stigning på cirka 19 procent.

Samlet set har 1051 danske fodbolddommere taget et DBU-dommerkursus ned fra hylderne i 2017.

Strategisk indsats bærer frugt

Morten Rask Thomsen er formand for breddedommergruppen under FLU (Foreningen af Lokalunioner i Danmark), og ifølge ham er det flotte resultat bestemt ikke et tilfælde.

- Der er tale om fantastisk gode og opløftende tal, og jeg er helt overbevist om, at resultatet skyldes en strategisk indsats, hvor vi blandt andet gør brug af et intelligent IT-system og en lang række gode, frivillige kræfter, siger han og understreger, at tallene ikke giver grobund for at lette foden fra gaspedalen.

- Nu gælder det for os at fastholde og motivere de mange nye fodbolddommere, som vi har fået ind. Det er vigtigt, hvis vi skal undgå at løbe ind i dommermangel fremover. Det er nemlig et faktum, at vi har mange ældre dommere, som der desværre er en udløbsdato på, siger han.


Log ind