Årets Fynske Fodboldklub: De nominerede er...

Ved Fynsk Fodbold Award 2016 den 28. oktober skal Årets Fynske Fodboldklub - Albanifondens Pris - kåres. Der er nu udpeget tre kandidater til prisen.


____________________________________________________________

DBU Fyn og Albanifonden ønsker sammen at hædre en breddeklub på Fyn, der gør en ekstra indsats for at skabe et attraktivt og velfungerende idrætsmiljø for både unge og gamle

Det har været muligt, at indstille klubber frem til den 1. oktober, og der er nu udvalgt 3 kandidater til prisen. 

De nominerede til prisen er: 

KRFK
Den nordfynske klub KRFK er en klub med plads til alle og et stort sammenhold på tværs af holdene - på og uden for banen. Eksempelvis dømmer seniorspillerne en række af ungdomsholdenes kampe.

KRFK kan mønstre ca. 70-80 ungdomsspillere fordelt på flere årgange, ét old boys hold, ét superveteran hold og ikke mindst hele fire seniorhold. Det skyldes ikke mindst sammenholdet og de nære klubrelationer. Det understreges af, at over 80% af klubbens seniorspillere bor i Odense og glædeligt kører til Krogsbølle 2-3 gange om ugen for at træne og spille kampe.

I de sidste par år har klubben haft megen fokus på ungdomsarbejdet, hvor de i et tæt samarbejde med skolen i Krogsbølle har fået en masse børn ud på fodboldbanen. Især på pigefronten er det lykkedes at få gang i en masse unge spillere. Klubben har bl.a. udstyret alle ungdomsspillere med en KRFK-trøje med teksten "Jeg spiller i KRFK". Den er meget populær blandt de unge spillere, hvilket giver klubben stor synlighed - også uden for klubbens matrikel. Klubben arrangerer hvert år en tur for alle ungdomsspillere til Ramsing Cup i Jylland, hvor flere end 100 spillere og trænere er med til nogle hyggelige dage sammen.

To gange om året får klubben besøg af fodboldspillere fra hele landet via Øens Hold-stævner, hvor klubben står for kost og logi af over 250 spillere og forældre en hel weekend. Her har de opbakning fra hele lokalområdet, der glædeligt hjælper til. 

Assens FC
Assens FC bygger på en stærk organisation, der giver mulighed for et fortsat fokus på, at skabe gode rammer for udvikling både på og uden for banen. Klubben arbejder målrettet med at uddanne sine frivillige, bl.a. ved at tilbyde dem kurser. Desuden arbejder man i små teams bestående af ledere, trænere og forældre, hvilket skaber gode sammenhold og stærke indbyrdes relationer.

Klubben er åben og inkluderende i forhold til det omgivende samfund. Bl.a. bydes flygtninge indenfor, og de hjælpes til at føle sig velkomne. Klubben har således en tolk, der hjælper de arabisk talende medlemmer til at forstå koordineringen omkring holdet og "spillereglerne" i klubben. Der er også rum til socialt udsatte børn og unge med særlige behov, som klubben har et samarbejde med Assens Kommune omkring. Klubben har netop startet et samarbejde i gang med Dansk Handicap Forbund om bl.a. en fodboldskole for psykisk handicappede børn.

Der arbejdes hårdt på, at sikre gode faciliteter i klubben i form at projektet Den Blå Boldpark. Det sker i samarbejde med Assens Arena.

Klubben er repræsenteret i DBU Fyns turneringer med både herre- og kvindehold, ligesom de er stærkt repræsenteret i børne- og ungdomsfodbolden på Fyn.

Bestyrelsen i Assens FC udviste en klar holdning til fairplay, da man tidligere på året på eget initiativ tildelte karantæne til et af klubbens pigehold, da dette havde opført sig på en meget usportslig måde i strid med klubbens værdier.

Dalum IF
Den odenseanske klub Dalum IF er en klub i rivende udvikling. Klubben har det seneste år haft en medlemsfremgang på hele 15% og er pt. Fyns største klub rent antalsmæssigt med flere end 1000 medlemmer. Klubben favner både elite og bredde, og har hold med i alle aldersgrupperinger. Klubben tilbyder deres medlemmer deltagelse i arrangementer og stævner, der rækker ud over den normale træning og kamp. Der bydes også på specielle træningstilbud til medlemmerne i form af morgentræning tirsdag og torsdag for både piger og drenge, Dalum Skills om fredagen for U9 til U12 drenge og tekniktræning for piger om fredagen.

I klubben har et sportsudvalg fokus på rekruttering af frivillige trænere og ledere, og der er i dag omkring 150 trænere og frivillige i klubben. De indgår i et stærkt netværk sammen med forældre. Klubben har særligt fokus på at spotte trænertalenterne i egne rækker, således at klubbens kultur bæres videre, og trænerne tilbydes løbende kursusdeltagelse med henblik på inspiration og dygtiggørelse.

Dalum IF spiller en aktiv del i lokalsamfundet, hvor man bl.a. samarbejder med Odense Kommune om praktik for kontanthjælpsmodtagere, ligesom klubber spiller en aktiv rolle i SSP-samarbejdet med kommunen og politiet. Derudover samarbejder man med en lokal SFO, Tinderbox Festival og de lokale virksomheder, som er en del af klubbens sponsornetværk.

Klubben arbejder løbende med at udvikle sine faciliteter og har netop indviet sin kunstgræsbane. Derudover har man en multibane, som flittigt benyttes af områdets børn og unge. Der arbejdes nu på en motorik- og koordinationsbane i samarbejde med skolen og lokalområdet.

Hvem løber med prisen?
Det skal en jury bestående af nedenstående personer beslutte:
  • Leif Rasmussen, sportsjournalist ved Fyens Stiftstidende
  • Kasper Olesen, tidligere klubrådgiver hos DBU Fyn og medlem af arbejdsgruppen Den Socialt Rummelige Fodboldklub
  • Henrik Søncksen, distriktschef Royal Unibrew (Albani)
Vinderen afsløres til Fynsk Fodbold Award 2016, der afvikles den 28. oktober i Otterup Hallerne - og du kan blive en del af festen.

Med prisen følger foruden hæderen kr. 25.000,- og et flot banner med klubbens navn og teksten Årets Fynske Fodboldklub.



Log ind