Det gode børnestævne - Værd at vide

Hvordan er det nu lige med reglerne omkring målspark i 5 mands, og hvem har egentligt ansvaret for at påsætte kampledere til børnestævnerne? Vi har samlet et par af de mest stillede spørgsmål, og krydret dem med en række gode råd, der kan hjælpe jer med at afholde gode børnestævner.

Dreng der jubler
__________________________________________________________________

Forudsætningen for et godt og velafviklet børnestævne er dels nogle jævnbyrdige hold, og dels at der er styr på de ydre rammer. Hvad enten man er træner, dommer eller stævnearrangør kan der dog være mange ting og regler, man skal være opmærksom på. Vi bringer her et udpluk (læs mere i folderen nederst).

Målspark
Et målspark eller frispark i eget målfelt er gyldigt taget, selvom bolden ikke sparkes/kastes direkte ud af feltet. Målmanden må udføre målsparket/frisparket i målfeltet som spark eller kast, og må herefter samle bolden op igen, selvom den endnu ikke er rørt af en anden spiller. Disse regler gælder dog KUN i 5 mands. I 8 mands (både U11 og U12) skal målsparket sættes i gang ved at ligge bolden på jorden - som et "almindeligt" målspark.

Påsætning af kampledere
Ved 5 mands og 8 mands børnestævner er det stævnearrangørens (værtsklubbens) ansvar at påsætte kampledere. Ved 3 mands stævner gælder derimod, at det er de enkelte hold, der skal stille med en kampleder til holdets kampe.

Hjørnespark
I 3 mands spilles der IKKE med hjørnespark. Så uanset hvilket hold der sparker bolden over baglinjen, tages et målspark. I 5 mands og 8 mands (U11 og U12) tages hjørnesparket fra et punkt på baglinjen mellem målfeltet og sidelinjen.

Mere om børnestævner
På det følgende link kan du læse meget mere om børnefodbold på Fyn, herunder stævner: Sådan spiller vi.

Vi har også udarbejdet folderen "Det Gode Børnestævne", som indeholder en huskeliste til stævnearrangøren, en række regler og anbefalinger samt de 10 forældrebud. Med den i baglommen er man godt rustet til stævnet i klubben, så det bliver en god oplevelse for spillere, trænere, kampleder og forældre.

Klik på folderen for at se den:

  

Log ind