Motionsbold skal skabe sundere liv på Nordfyn

Skamby BK, Otterup B&IK, Nordfyns Kommune og DBU Fyn har igangsat et samarbejde, hvor motionsfodbold indgår i behandlingen og rehabiliteringen af voksne med kroniske lidelser. Alle der ønsker en sundere livsstil er dog velkomne.


____________________________________________________________

Fra august tilbyder Skamby BK og Otterup B&IK motionsfodbold for voksne med kroniske lidelser, som f.eks. personer med diabetes, hjerteproblemer o.l.

- Vi tilbyder allerede Fodbold Fitness til kvinder, og vi oplever hvor stor glæde kvinderne har af at mødes for at spille og grine sammen. Derfor var det helt naturligt for os at sige ja til at indgå i samarbejdet med at tilbyde motionsfodbold til patientgrupper
, forklarer formanden for Skamby BK, Robin Birch.

Han bakkes op af Bent Hjortebjerg, der besidder posten som formand i Otterup B&IK:

- Vi tror på, at vi med dette tilbud kan åbne klubben for personer, vi normalt ellers ikke ville se. Samtidig giver det os mulighed for at tage et aktivt ansvar for en stor gruppe mennesker i kommunen, der måske mangler et sundhedstilbud, som de kan se sig selv i.

Der trænes på følgende tidspunkter:

Skamby BK: Tirsdage 17.00-18.15
Otterup B&IK: Onsdage 17.00-18.00

Der er opstart i Skamby og Otterup hhv. 16. og 17. august, og man behøver ikke tilmelde sig. Man kan bare møde op. Det er gratis at prøve.

Motionsfodbold er sundt, sjovt og socialt - og for alle!

Mere end 10 års forskning fra Københavns Universitet viser, at motionsfodbold scorer højt på en lang række sundhedsfremmende parametre. Bl.a. er det meget effektiv træning mod forhøjet blodtryk og kolesteroltal samt hjerte-kar-sygdomme. Desuden øger det fedtforbrændingen og styrker hjertet.

- Motionsfodbold, fodbold for sjov og Fodbold Fitness. Kært barn har mange navne. I bund og grund handler det om at tilbyde fodbold på en anden måde end den traditionelle turneringsfodbold, hvor fokus typisk er på at vinde. Her er fokus i stedet på at have det sjovt samtidig med, at man bevæger sig,
forklarer DBU Fyns Fodbold Fitness-konsulent Henrik Sørensen og uddyber:

- Træningen er målrettet patientgrupperne og den tilpasses naturligt deres ønsker og formåen, så alle kan være med, og så alle får noget ud af den. Det gælder også, selvom man ikke har spillet fodbold før eller ikke har det "rigtige" fodboldudstyr. Alle kan spille med - det gælder både mænd og kvinder. Man er også velkommen, hvis blot man ønsker noget sund forebyggende motion, men ikke er en del af en patientgruppe. Det er f.eks. effektiv træning mod overvægt - og endda på en sjov måde.

Også hos Nordfyns Kommune ser man frem til samarbejdet:

- Med samarbejdet kan vi tilbyde vores borgere et motionstilbud, hvor de fleste kan være med. Fodbold er let at gå til, da det ikke har komplicerede regler, og der er god adgang til faciliteterne. Vi glæder os meget til at starte tilbuddet op i samarbejde med de to klubber og DBU Fyn og ikke mindst til at følge deltagernes udvikling. Vi håber at mange vil gribe muligheden for at spille med,
fortæller Flemming Lassen, Chefkonsulent i Afdeling for Sundhed og Rehabilitering i Nordfyns Kommune.

Nordfyns Kommune tilbyder test af deltagernes sundhed og generelle trivsel før træningsopstarten, og igen efter deltagerne har spillet med i et stykke tid.

Vil du vide mere?

Så kontakt:

Henrik Sørensen, Fodbold Fitness-konsulent hos DBU Fyn
heso@dbu.dk, tlf. 2157 5009

Flemming Lassen, Chefkonsulent i Afdeling for Sundhed og Rehabilitering
fll@nordfynskommune.dk, tlf. 64 82 83 29


Log ind