Nye forhold i fynsk fodbold vedtaget

På DBU Fyns delegeretmøde lørdag blev en række nye forhold omkring fynsk fodbold vedtaget. Men hvad betyder det helt konkret? Få svaret her.


____________________________________________________________

1. Høj- og efterskoler kan deltage i DBU Fyns turneringer
Høj- og efterskoler kan nu optages som medlemmer af DBU Fyn. Det betyder, at de fynske klubber fremover kan få høj- og efterskoler som modstandere.

2. Interne revisorer afskaffet
DBU Fyns regnskaber skal ikke længere gennemgås af revisorer valgt af klubberne. Forsamlingen fandt dette unødvendigt, da regnskaberne gennemgås af et statsautoriseret revisionselskab.

3. 70 års reglen afskaffet
Personer med en alder på 70 år eller ældre kan nu igen vælges til DBU Fyns bestyrelse. Folk lever længere og er friskere i længere tid. Derfor er det også helt naturligt, at det ikke er alder, der afgør om en person kan bidrage til udviklingen af fynsk fodbold.

4. Præcisering af, hvem der kan indgive protest på en kamp
Kun de to involverede klubber, samt klubber i samme pulje kan indgive en protest på en kamp. Hvis protesten vedrører ikke-spilleberettiget spiller grundet manglende spillercertifikat, kan også den klub, der mener at ligge inde med spillerceritifikatet indgive protest.

5. Manglende dommer skal ikke længere påføres på holdkort
Såfremt en dommer udebliver fra en kamp, kan de to klubber aftale at gennemføre kampen som en træningskamp. Dette skulle tidligere noteres på holdkortet, men ved indførelse af elektroniske holdkort, er dette ikke længere muligt. Hjemmeholdet har pligt til at indberette såvel dommerudeblivelse samt om kampen er gennemført.

6. To hold fra samme klub i serie 2
Det er nu muligt for en klub at have op til to hold i herre serie 2 mod tidligere kun ét.

7. 11-mands kampe kan afvikles som 9-mandskampe
Hvis, og kun hvis, et hold ikke kan stille med 11 mand, kan kampe i nedenstående rækker afvikles som 9-mands kampe. Det skal meldes modstanderen senest 2 timer før kampstart. Modstanderen kan ikke afvise ønsket. Målene trækkes frem til kanten af straffesparksfeltet, men ellers spilles efter reglerne for 11-mandskampe. Holdet der ønsker at spille kampen som 9-mandskamp, må maksimalt stille med 10 spillere, mens modstanderen må stille med 14, som alle kan deltage i kampen.

Reglen gælder i følgende rækker:
  • Herre Serie 5
  • Kvinde Serie 2
  • Junior Oldboys
  • Veteraner
  • Superveteraner
  • Masters
  • Supermasters
  • Grand Old Masters
  • Laveste niveau i U19, U17, U16, U15 og U14 drenge 11M
  • Laveste niveau i U19, U17, U15 og U14 piger 11M



Log ind