MENU

Sæt fokus på fairplay i klubben

DBU Fyn sætter ekstra fokus på fairplay i forbindelse med FIFA Fair Play-dagene, og opfordrer samtidig klubberne til at gøre det samme.

Det internationale fodboldforbund, FIFA, afholder hvert år "FIFA Fair Play Days", som I år strækker sig frem til 9. september. Hensigten er at få sat fokus på fairplay over hele verden.

For at markere fairplay-dagene opfordres alle hold fra alle klubber på alle niveauer til at lave fælles indmarch samt at huske den obligatoriske hilsen på dommer og modstanderhold før og efter kampen. Klubberne modtager desuden et par fairplay-anførerbinde med posten, som vi opfordrer alle til at anvende i kamp.

Vind billetter med det bedste fairplay-billede
I forbindelse med fairplaydagene inviterer DBU Fyn samtidig klubberne til at indsende billeder, der viser fairplay hos børn og unge – uanset om det foregår udenfor eller indenfor kridtstregerne. Alle billeder lægges på DBU Fyns Facebook-side.

Vi præmierer det bedste børne-fairplaybillede og det bedste ungdoms-fairplaybillede med hver 20 billetter til en valgfri Superligakamp på Odense Stadion (dog ikke kampe mod Brøndby og FCK). Vi skal have jeres billeder senest d. 19. september (ved indsendelse accepterer man samtidig, at DBU Fyn frit må anvende billederne).

Billeder sendes til Kamilla Ekholdt på kaek@dbufyn.dk.

Gør en indsats for fairplay og vind kr. 5.000
Gør I en ekstra indsats for fairplay i jeres klub?

Så kan I måske blive årets Fairplay-klub. Send os nogle ord om, hvad I gør – gerne med billeder. Så er I med i kampen om at blive Årets Fairplayklub. Vinderen kåres ved DBU Fyns delegeretmøde i januar. Med prisen følger kr. 5.000,-

Sejr for enhver pris...eller?
Udover de populære foldere med De 10 Forældrebud og Fairplay tegneserien, præsenteres nu også ’Sejr for Enhver Pris eller…?’. Folderen er udviklet til brug i alle klubber og sætter fokus på fem af parterne i fodboldfamilien; trænere, ledere, spillere, forældre og dommere. 

I folderen giver hver af grupperne konkrete råd til de andre grupper om, hvad der skal til at skabe et bedre fodboldmiljø fyldt med fairplay. De mange råd er lette at omsætte, og kan samtidig bruges som afsæt til at fremme debatten om fairplay. På den måde kan I sammen definere rammerne for, hvad der er en god fodboldkamp, og være med styrke jeres klubs politik på området. 

Alle 3 publikationer kan tilsendes til klubben kvit og frit, eller der kan downloades. Bestil eller download jeres materialer HER.

De 10 forældrebud på andre sprog
Som noget nyt har DBU valgt at få De 10 forældre bud oversat til andre sprog. Det sker for at vise, at alle er en del af fodboldfamilien i Danmark, hvad end man er dansktalende eller ej. Fodbold og fairplay er for alle. Har din klub engagerede forældre på sidelinjen, der har et andet modersmål end dansk, og som du ønsker at udbrede fairplaybudskaberne til, har du nu muligheden. 
 
Indtil videre er budene oversat til engelsk, arabiskvietnamesisk og polsk klar til at blive printet ud.

Log ind

c