Indsats mod manglende holdkort skærpes

Omkring 10 % af de fynske hold får ikke udfyldt holdkort. DBU Fyn indfører rykkerprocedure, der skal ændre på dette.

Med effekt fra uge 39 kan de fynske klubber se frem til at modtage en rykkerskrivelse, hvis de ikke har udfyldt et holdkort, eller hvis det er udfyldt mangelfuldt.

Den første rykker vil være gratis, mens der på de efterfølgende vil være et gebyr.

- Holdkort skal udfyldes af begge hold. Vi indfører ikke disse rykkere for at skabe en indtægt til DBU Fyn, men for at tilgodese alle de klubber, som rent faktisk udfylder holdkortet. Det skal give mening at udfylde holdkort, og det gør det ikke, hvis kun den ene part sikrer det, forklarer administrationschef hos DBU Fyn og fortsætter:

- For at hjælpe klubberne bedst muligt, vil vi frem til uge 39 tage kontakt til alle de klubber, hvor vi kan se, at det kniber med at få udfyldt holdkortene, så vi kan hjælpe dem videre.  

Sådan bliver rykkerproceduren
Holdkort skal udfyldes før kampstart. Klubberne kan dog selv ændre i holdkortet i op til 7 timer efter kampstart.

Er holdkortet ikke udfyldt senest da, eller er der færre spillere på holdkortet end turneringsreglementet foreskriver som minimum for at gennemføre en kamp, vil klubben modtage en rykker på mail. Samtidig åbnes der for, at klubben selv kan udfylde holdkortet indenfor 48 timer efter, at rykkeren er sendt. Samme procedure bliver gældende for efterfølgende rykkere, som følges af et gebyr.

1. rykker: Gratis
2. rykker: kr. 50,-
3. rykker: kr. 300,-

Såfremt holdkortet ikke er udfyldt 48 timer efter udsendelse af 3 rykker vil holdet blive taberdømt i den pågældende kamp (de får ikke oprykningsforbud).

- Vi er selvfølgelig ikke interesseret i, at en situation udvikler sig så langt, at et hold bliver taberdømt, og vi vil bestræbe os på at tage direkte fat i de klubber, der får 3. rykker for at hjælpe dem på plads, inden de taberdømmes. Samtidig er der dog også nødt til at være en konsekvens for dem, der ikke vil følge spillereglerne, og jeg synes faktisk, at vi strækker os langt, ved at give klubben hele 9 dage til at få udfyldt holdkortet, inden de taberdømmes, fastslår Claus Gramm Pedersen

Holdkortrykkeren sendes til klubbens postadresse.

Ved alle ændringer på holdkortet indenfor 7 timer efter kampstart sendes en notifikation på mail til modstanderholdet. Den sendes til den person, der har udfyldt holdkortet.

Hvordan kan man som klub gardere sig mod rykkergebyrer?

1. Sørg for at jeres postadresse er rigtig: Søg jeres klub frem på www.dbufyn.dk, og tjek jeres kontaktoplysninger. Ændringer kan foretages i KlubOffice eller mailes til DBU Fyn på info@dbufyn.dk

2. Tjek listen over manglende holdkort i KlubOffice: Vælg topmenuen Turneringsadministration > Holdkort > Kampe uden udfyldt holdkort

3. Sørg for at jeres trænere (og evt. andre) har adgang til at udfylde holdkort. Det gøres via KlubOffice. Se hvordan her.

4. Husk jeres trænere på vigtigheden af at få udfyldt holdkortene.

Holdkort kan som hele tiden udfyldes via DBU's Fodboldapp, KlubOffice og KampKlar. Men det er også blevet muligt at udfylde dem direkte fra Mit DBU, hvilket gør det lettere for dem, der udfylder via en computer. Se hvordan her.

Holdkort skal udfyldes i alle rækker fra U12 til senior. Der skal altså ikke udfyldes holdkort for de mindste og for "De gamle".

Oplever I udfordringer med holdkort, eller har I spørgsmål til rykkerproceduren, så tøv ikke med at kontakte DBU Fyn.


Log ind