DBU ønsker mere fodbold i skoletid og fritid

Fodbold er godt for danske børn – både i skoletiden og i fritiden.


Foto: Fodboldbilleder.dkFodbold er godt for danske børn – både i skoletiden og i fritiden.

Sådan lyder det fra DBU’s formand, Jesper Møller, som reaktion på de sidste dages debat om den nye skolereforms påvirkning af danske børnsfritidsaktiviteter.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Danmarks Radio har hver femte forældre oplevet, at deres børn må opgive at gå til fritidsaktiviteter efter skole. I enomtale af undersøgelsen citerede DR Nyheder undervisningsminister Christine Antorini (S) for, at det ikke er et problem, da børn får rigeligt motion iskolen. I dag har ministeren meldt ud, at DR Nyhedernes artikel ikke var dækkende for hendes holdning, der støtter både sport i skolen og i fritiden.

Dén udmelding glæder DBU’s formand, Jesper Møller:

’Fodbold er en af de sundeste sportsgrene og rigtigt godt for børns sundhed. Det gælder både, når det spilles i skoletiden og i fritiden. Derfor arbejderDBU på at få fodbold endnu mere ind i idrætstimerne – i et tæt samarbejde mellem klubber og skoler. Det er godt for børnene og deres skoledag, og det ergodt for dansk fodbold,’ siger han.

Allerede i dag arbejder en række klubber og skoler sammen i eksempelvis Hillerød og på Fyn, hvor fodbold bliver en fast del af idrætsundervisningen. Detgiver børnene motion og udbreder samtidig lysten til fodbold til flere børn.

’Den nye skolereform giver gode muligheder for øget samarbejde mellem skolerne og de danske fodboldklubber og det øvrige foreningsliv. Det er ikke etenten-eller, men et både-og. Det kan styrke både børns sundhed og deres læring i skolen. DBU støtter det arbejde og vil gerne, at fodbold på den måde bliveren del af noget større,’ siger Jesper Møller.

DBU’s bestyrelsesformand opfordrer skoler til at tage kontakt til de lokale fodboldklubber for at styrke samarbejdet. DBU’s lokalunioner bistår gerne i detarbejde, fortæller han.

Læs  mere:

DBU Fyn går ind på skoleområdet

Log ind