Dommergrundkursus

Tør du udfordre dig selv? Eller kan du bare godt lide fodbold, og har du lyst til at lære at lede fodboldkampe på en neutral, diskret og myndig måde? Så bliv fodbolddommer.


På Dommergrundkursus lærer du om de fundamentale redskaber til at lede en fodboldkamp. Det er et kursusforløb med både praktisk og teoretisk indhold med elementer til brug for din personlige udvikling.

Du får indsigt i Fodboldloven, og du får kendskab til de praktiske sider af dommergerningen. Dermed har du de formelle forudsætninger for at dømme fodboldkampe under lokalunionerne og DBU. Du har efterfølgende mulighed for yderligere at dygtiggøre dig på de videregående tilmeldingskurser.

Målgruppe
Du skal kunne optræde som en neutral medspiller på en bane, hvor du hverken tilhører det ene eller  det andet hold.

Du skal kunne optræde i en myndig rolle, hvor alder ikke betyder så meget som din evne til at styre begivenhederne med overblik og selvtillid.

Fodbold handler om fysik, taktik og følelser. Deltagernes følelser og temperament er blandt de udfordringer, du som dommer på én og samme tid skal forstå at acceptere og sætte grænser for. 

Optagelseskriterier
Kursister skal være fyldt 15 år på eksamenstidspunktet.

Det forventes at en dommer til enhver tid kan leve op til de fysiske og teoretiske krav, som kampens niveau tilsiger.

Kursusbeskrivelse
Fodboldloven er det primære indhold i den teoretiske del af undervisningen.

Varighed og forløb

Kursusforløbet begynder med to timers e-learning hjemmefra.

Herefter følger 12 timers undervisning i teori, som enten foregår over tre hverdagsaftener à fire timer, fire hverdagsaftener à tre timer eller over en weekend med seks timer pr. dag.  Inden selve kurset er der to timers hjemmestudie.

Teoriundervisningen kan foregå enten online eller ved fysisk fremmøde. Kursusformen afhænger af, hvilken model din lokalunion vælger at udbyde. 

Forløbet rundes af med en elektronisk prøve og efterfølgende samtale med en lovfortolker i fodboldloven. I alt tager prøven inkl. samtale 1 time.

Som det sidste skal der dømmes tre uddannelseskampe med en vejleder på sidelinjen. Disse kampe er en del af uddannelsen, og aspiranten modtager ikke omkostningsgodtgørelse for disse tre kampe. 

Tilmelding
Du kan tilmelde dig hos din lokalunion, hvor du kan se, hvor der er kurser nærmest din bopæl. 

Se hvilke kurser der udbydes lige nu

Hold dommerkurset hjemme i klubben
Det er naturligvis også muligt at afvikle et dommergrundkursus hjemme i din egen klub. Gå evt. sammen med en naboklub eller to og find minimum 12 deltagere. Så sørger lokalunionen for alt det praktiske med instruktører, materiale osv. Bestil et klubkursus her.
  
Pris
Prisen pr. deltager er 500 kr.

Prisen dækker undervisning, materialer, lovbog, et sæt dommertøj, eksamen og eksamensgebyr. Flere fodboldklubber tilbyder finansiering for sine medlemmer. 

Licens/bevis
DBU Dommerkort. 
    
Kompetence
Som DBU Dommer har du mulighed for at virke som fodbolddommer i såvel ungdoms- som seniorrækker. 

 

Sådan bliver du dommer

Teori
Undervisning i Fodboldloven.
2 timers e-learning

Teori
Fodboldloven
3 hverdagsaftener à 4 timer, 4 hverdagsaftener à 3 timer eller 1 weekend à 2 x 6 timer (online eller fysisk)

Eksamen
Elektronisk prøve og efterfølgende samtale om Fodboldloven.
Ca. 1 time

Uddannelseskampe
Tre uddannelseskampe. Bemærk: Du modtager kørselsgodtgørelse, men ikke omkostningsgodtgørelse for dine tre uddannelseskampe.