To hurtige afgørelser og en ægte pokalgyser

I denne uge har vi fået afgjort DBU Fyns Ungdomspokal for de ældste årgange. To af finalerne blev afgjort på kort tid, mens den sidste lå på vippen helt til slut i bedste pokalgyserstil.

Foto fra U19-finalen mellem Dalum og OB. Fotograf ved alle tre finaler: Christopher Miller.
Af: DBU Fyn / Sarah Hoffmann

U17-drengefinalen

Tirsdag den 11. juni blev pokalfinalen for U17-drenge spillet på B1909’s anlæg i Odense. Her tørnede Odense Boldklub og Dalum IF sammen. Kampen var længe lige, men på godt ti minutter i anden halvleg fik vi en hurtig afgørelse. OB’s Valdemar Ibsen scorede til 1-0 efter 43 minutter. Otte minutter senere kunne en anden Valdemar, nemlig Valdemar Kwasniak, udbygge til 2-0, og blot to minutter efter blev sejren til OB på 3-0 cementeret på et selvmål.

Vinderholdet fra Odense Boldklub.

Kampens pokalfighter blev Lasse Christiansen fra Dalum IF.

U18-pigefinalen

Onsdag den 12. juni var det så blevet U18-pigernes tur til at spille finale. Den foregik på Lars R. Jacobsen Park i Dalum i øsende regnvejr. Kampen mellem Team Odense Q og Brylle Boldklub blev uden nogen spænding, da den reelt var afgjort efter ganske få minutter. Team Odense Q viste sig meget stærke og førte 2-0 allerede efter fem minutter. Pausestillingen var 11-0, og kampen endte hele 24-0 til Team Odense Q.

Målscorerne for Team Odense Q var: Lea Duus Madsen (7 mål), Louise Wadstrøm (5 mål), Emilie Jenrich Lajmiri (4 mål), Karen Lindebjerg Knudsen (2 mål), Melisa Salicevic (2 mål), Sascha Nielsen (1 mål), Nicoline Kiilsholm Bæksted (1 mål), Lærke Damgaard Nielsen (1 mål) og Frederikke Marie Haaber (1 mål).

På trods af et stort nederlag var der heldigvis stadig smil at finde hos pigerne fra Brylle.

Det glade vinderhold fra Team Odense Q.

Kampens pokalfighter blev Louise Wadstrøm fra Team Odense Q.

U19-drengefinalen

Torsdag den 13. juni blev DBU Fyn Ungdomspokalen afgjort for U19-drenge. Og det blev en ægte pokalgyser. Kampen var tæt og superunderholdene, og der blev spillet i et højt tempo. Vejret var modsat dagen før helt perfekt, og små 300 tilskuere havde fundet vej til Home Tarup Park.

Kampen indeholdt masser af dramatik, og det startede med et ærgerligt selvmål af Sebastian Serup fra Dalum IF, som bragte OB foran 1-0 efter otte minutter. Godt en halv time inde i kampen fik Dalum udlignet til 1-1 på mål af Diyar Hamza Ali. Kort før pausen blev der dømt straffespark til OB, som Peter Clement scorede på til pausestillingen 2-1 til OB. Efter 64 minutter udlignede Dalum igen, denne gang var det med Umar Beriev som målscorer. Efter 86 kom målet, som afgjorde kampen. Det blev sat ind af Kristian Pedersen, som gjorde det til 3-2 for OB.

Sølvmedaljevinderne fra Dalum IF.

Pokalmestrene i U19-drengerækken fra Odense Boldklub.

Kampens pokalfighter var fra Dalum IF og hedder Lasse Schwertfeger. Han havde følgende kommentar efter kampen:

• Jeg tror, jeg blev valgt til kampens pokalfighter, fordi jeg løb som en i helvede – både offensivt og defensivt. Derudover havde jeg en fod med i begge vores scoringer, så det må også have givet et par pluspoint. Jeg kommer til at huske kampen for, at den var sindssygt hård i samtlige 90 minutter. Vi var rigtig tæt på, så det er ærgerligt, at det ikke lige lykkedes til sidst.

Fra DBU Fyn vil vi gerne ønske de to OB-hold og Team Odense Q’s piger tillykke med pokalsejren. Der skal også lyde et stort tillykke med finalepladsen til Dalums to hold og til pigerne fra Brylle.