24 drenge satte forrige søndag hinanden stævne til digitale fodboldbrag i MG&BK's klubhus på en dag, der også bød på aktivitet ude på græsbanerne for de fremmødte.

Til dagen havde DBU Fyn været behjælpelig med at skaffe klubben en eFodbold-instruktør i form Lasse Bækkelund, som tidligere selv har spillet fodbold i MG&BK. Flere af drengene kendte ham da også. Det var dog ikke fra hans tid i klubben, men fra de sociale medier, hvor han er kendt som FIFA-spiller og -streamer.

- Udover at Lasse er skarp til FIFA, så er han også en virkelig dygtig formidler, og drengene var vilde med ham. Han viste både tips & tricks, styrede drengene gennem skill-challenges, og overværede og guidede dem i de kampe, de spillede imod hinanden, fortæller sportslig leder for U5-U10 og tovholder for MG&BK på dagen, Anne Christine Flindt Wantzin, og fortsætter:

- Det var fantastisk at se, hvordan der blev rusket op i de gængse gruppedannelser blandt drengene, og hvordan det ændrede på de normale hierarkier i gruppen, nu hvor det var FIFA-spillet, der var omdrejningspunktet for samværet. Det er helt centralt for læringen i at være en del af et fodboldfællesskab, at børnene mindes om, at der er forskel på færdigheder, interesser, passion og mentalitet. Og at vi altid kan finde ny måder at gro fællesskabet på.

Det var dog ikke kun på den digitale bane, der blev dystet mellem drengene. En del af dagen foregik nemlig også ude på banerne, hvor drengene fik rørt sig med bl.a. fodtennis. Det er i tråd med tankerne bag DBU eFodbold, hvor fysisk aktivitet også indgår som en del af mind-settet omkring det at have et eFodboldhold i fodboldklubben.

Dagen blev afsluttet med en fælles frokost for drengene, hvor eFodbold-dagen også var med til at støtte op omkring klubbens strategiske fokus på, at skabe mere liv i klubhuset i Middelfart.

Hvorfor eFodbold i en fodboldklub?

"Med eFodbold kan fodboldklubberne appellere til nogle mennesker, der ellers ikke normalt færdes i klubben. Vi vil gerne trække nogle unge ud af værelserne, ind i klubhusenes fællesskaber og videre ud på banerne. Vi tror på, at vi kan udnytte synergieffekter mellem eFodbold og det traditionelle fodboldtilbud til at fastholde og få flere unge ind i fodboldklubberne",

Bent Clausen, næstformand i DBU og formand for DBU Breddekomité


PlayStations skal ud af skabet 

Søndagens event var lidt i prøveballon for klubben i forhold til at se, hvad et eFodbold-tilbud vil kunne bidrage til både for det sociale på et hold og for livet i klubben. Og dommen fra Anne Christine er klar:

- eFodbold kunne være en interessant supplerende fodbold aktivitet, som kan udvides til flere årgange. Vi kan bruge det til at skabe mere liv i klubhuset, gøre det til et naturligt samlingssted for børnene og de unge, og få dem ud af deres små individuelle gamer-huler. Klubben råder over nogle PlayStations, som står gemt lidt væk. Det skal vi have tænkt nogle løsninger for, så det bliver mere tilgængeligt.

Anne Christine åbner afslutningsvis op for, at holdet gerne vil møde andre fynske fodboldklubbers eFodbold-hold til både kamp og socialt samvær.

Der var ros og opbakning til arrangementet fra forældrene, som oplevede deres børn være sammen om eFodbolden fremfor at spille online hver for sig. Det betød bl.a. at en af de fremmødte forældre meldte sig til at påtage sig den mulige rolle som eFodboldansvarlig i klubben, hvorfor der nu i samarbejde med bestyrelsen, skal vurderes om eFodbolden skal være et mere fast tilbud til klubbens medlemmer.

Det bliver spændende at følge, hvordan eFodbold kan udvikle sig i MG&BK - og I andre fynske fodboldklubber - i de kommende år.