Læs med landsholdet

Læs med Landsholdet er en ny serie af otte letlæsningsbøger, som Carlsen og DBU er gået sammen om at lave for at stimulere fodboldglade drenge og pigers lyst til at læse.

I de foreløbig otte bøger fortæller stjernespillerne Christian Eriksen, Kasper Schmeichel, Andreas Christensen, Pierre-Emile Højbjerg, Jannik Vestergaard, Yussuf Poulsen, Nadia Nadim og Pernille Harder om, hvordan de begyndte at spille fodbold, hvordan det er at spille på landsholdet, og hvad der foregår i kulisserne, når landsholdet er samlet.

Bøgerne er læsepædagogisk bearbejdet og beregnet til fodboldglade piger og drenge i 2.-3. klasse.

Baggrunden for serien er, at 15 % af de danske skoleelevers læsekompetencer ifølge PISA 12 anses for at være utilstrækkelige i forhold til at klare hverdagens læsekrav på en ungdomsuddannelse eller i erhvervslivet. Det er især drengenes læsefærdigheder, som halter. Her er der ifølge PISA’s undersøgelser hele 19,2 % af drengene, der har utilstrækkelige læsefærdigheder.

Forlagschef på Carlsen, Ole Sønnichsen, forklarer:

”Vi ved, at det kan være svært at få børn til at holde fast i letlæsningen, når de skal læse derhjemme om aftenen. Derfor er vi gået sammen med DBU og Danmarks største fodboldstjerner om at lave letlæsningsbøger, som vi håber kan være til glæde for alle fodboldglade drenge og piger, og forhåbentligt kan vi med landsholdsspillernes beretninger også få gang i læsningen hos nogle af dem, der sjældent eller aldrig griber ud efter en bog derhjemme”, siger Ole Sønnichsen, som selv har skrevet de otte bøger i samarbejde med spillerne.

Sammen med Forlaget Carlsen og DBU donerer landsholdspillerne overskuddet fra bøgerne til projekter, der kobler skole, læring og fodbold.

Du kan købe bøgerne direkte hos forlaget HER eller hos de fleste danske boghandlere