Rækkerne med afgørende kampe netop nu

Serie 3

Ved efterårssæsonens afslutning deles de seks Serie 3-puljer således, at nummer 1-6 i hver pulje indplaceres i Serie 3.1, og disse hold skal i foråret dermed spille om oprykning til Serie 2. De resterende hold skal spille i Serie 3.2 efter jul, og her bliver der altså kamp om at undgå nedrykning til Serie 4.

Fælles for alle seks puljer er, at holdene omkring stregen ligger enormt tæt.

I pulje 1 ligger Stige Boldklub 2017 lige under stregen med syv point, men de har spillet to kampe færre end UCL FC, der ligger lige over stregen med otte point. I pulje 2 ser Posten ud til at snige sig med i Serie 3.1 på bekostning af BBB, som ligger lige under stregen et point efter. I pulje 3 er billedet det samme, hvor B1913 ser ud til at tage pladsen i Serie 3.1 for næsen af Aunslev IF. I pulje 4 kæmper hele fem hold tæt på hver deres side af stregen. KRFK, Skamby og B1913 har alle 13 point, imens Aarup og Gelsted begge har 12. I pulje 5 har Aarslev to point op til fire andre hold, der alle ligger over stregen med ti point. Endelig ligner pulje 6 også en gyser med tre hold med 12 point. Her ligger Rudkøbing lige nu nummer seks, mens Tåsinge og Oure ligger nummer syv og otte, men altså alle tre á point.

 

Serie 4

I de otte Serie 4 puljer skal de fire hold, der ved efterårsturneringens afslutning ligger øverst, spille i Serie 4.1 til foråret, hvor der skal kæmpes om oprykning til Serie 3.

Særligt pulje 4 er interessant, for her har vi hele otte hold inden for tre point. Flemløse/Haarby indtager lige nu andenpladsen i puljen med 12 point, mens FC Broby ligger nummer ni med ni point. I de få resterende kampe kan der dermed stadig vendes helt op og ned på denne pulje. Kun Hospitalets FK, som fører puljen med 21 point, er sikre på at kunne spille om oprykning i forårsturneringen.

 

Serie 5

På Fyn er der fri tilmelding til både Serie 4 og 5, og derfor spiller holdene i Serie 5 ikke om oprykning til Serie 4. De syv hold i Serie 5 skal i de kommende uger spille et slutspil, hvor puljevinderen skal findes mellem FC Langebolde, PDIF og Hospitalets FK. De fire øvrige hold Aunslev, Chang, FC Hjallese og Langtved skal spille placeringskampe.

 

De bedste fynske fodboldrækker

De tre bedste fynske fodboldrækker er helårsturneringer og fortsætter derfor efter vinterpausen. Her får du en foreløbig status på rækkerne, efter den første del af sæsonen er spillet. De point, der er samlet sammen indtil nu, tæller som bekendt lige så meget, som dem der hentes i de spændende sidste kampe i forårssæsonen.

 

Albaniserien

Den bedste fynske række for herrer er tæt indtil videre. I denne sæson er der ligesom i de seneste tre sæsoner kun én oprykker til Danmarksserien, og lige nu ligger B1913 lunt i svinget med deres 19 point for otte spillede kampe. Lige i hælene på dem ligger deres traditionelle rivaler fra B1909, som også har 19 point, men dog har de spillet elleve kampe. Det bliver spændende om de to rivaler kommer til at køre parløb om den ene oprykningsplads lige til det sidste.

Udover den ene oprykker til Danmarksserien skal der i denne række findes hele fem nedrykkere til den fynske Serie 1. Foreløbigt ligger Aarup BK sidst med syv point, mens Flemløse/Haarby har otte, SSV Højfyn og Morud IF har begge ni og Krarup Espe Fodbold har ti point. Der er dog ikke langt op til Fjordager IF lige over stregen, som indtil nu har samlet 12 point sammen.

 

Serie 1

I de to Serie 1 puljer kan vi se et fælles mønster, som er, at et hold er stukket af i hver pulje, imens der i begge puljer er tæt kamp om andenpladsen og dermed oprykning til Albaniserien.

I pulje 1 har Tved BK lagt afstand til konkurrenterne ved at have samlet 24 point i ti kampe. På andenpladsen i denne pulje ligger lige nu UTOPIA med 19 point, men de pustes i nakken af SUB Ullerslev med 18 og B67 med 17 point.

I pulje 2 fører Glamsbjerg IF lige nu stort med 21 point for ni kampe, imens hele fire hold har skrabet 15 point sammen. De fire hold, der bejler til den eftertragtede andenplads, er fire traditionsrige Odense-klubber; BK Chang, Kildemosens BK, Odense KFUM og OKS.

 

Serie 2

I Serie 2 har vi fire forholdsvist tætte puljer med tæt kamp om både op- og nedrykningspladser. Lige nu ligger særligt Holluf Pile-Tornbjerg IF, Ubberud IF, Glamsbjerg IF og Thurø BK af 1920 lunt i svinget som førerhold af hver deres pulje.

I bunden skal både Skårup IF, BIF/FHIF, B67 og Munkebo BK have mere fart på pointhøsten, hvis de skal undgå nedrykning til Serie 3, når sæsonen er omme om et halvt års tid.