Tillykke med sejren!

Sådan lyder det fra en tilfældig handlende i den lokale REMA1000 til den unge butiksmedarbejder, som udover butiksuniformen også ofte er iklædt den gul/blå dragt på Aarslev BK's U19 hold.

Det er ikke hans far, mor eller en kammerat, der lykønsker. Det er blot en fra lokalsamfundet, der ligesom mange andre følger med i holdets Facebookgruppe. Den består af 319 (!) medlemmer, og det er på trods af, at holdet først startede op efter sommerferien 2019.


Netværk, konkurrencer og meget mere

Stefan Granhøj er træner for drengene. Ved sin side har han sin fætter - holdets hjælpetræner, John.

De gør sammen med drengene en dyd ud af at indvie andre i livet i og omkring holdet. En af grundene til den store følgeskare er, at de inviterer spillernes kammerater, familie og andre fra lokalsamfundet til at blive medlemmer af holdets Facebook-gruppe.

Og der er masser for dem at følge med i.

- Vi laver mange forskellige ting, der er med til at give noget liv på og omkring holdet. Vi har f.eks. ugentlige konkurrencer i Facebook-gruppen, hvor man kan gætte på holdets næste resultat og vinde præmier. Spillerne kan selvfølgelig ikke selv deltage, men der er alligevel indimellem flere end 100 personer, der gætter med, fortæller Stefan.

- Vi hænger også kampplakater op i hele byen, vi har været på liveradio i Radio Diablo, vi har fået lavet specielle U19-supporter-trøjer, og så har jeg indhentet hilsner fra forskellige kendte danskere til drengene, fortsætter den engagerede træner om de mange tiltag.

Det tæller også:

  • Indløb på banen til musik
  • Speaker under kampene
  • Omklædningsrum, hvor tøjet ligger klar under den enkelte spillers navn
  • Crossfit, basket og Hockey-træning

Man kan blive helt forpustet, når man tænker på, at det hele er foregået på under et halvt år. Stefan er da heller ikke sen til at nævne, at det kun kan lade sig gøre, fordi han har god hjælp af tre kvinder i holdets forældregruppe, der står for en masse praktiske ting omkring holdet.

 


En formel til succes?

Holdet tæller i dag 18 spillere, med fast 14-16 spillere til træning hver gang. Ikke én gang har holdet måtte melde afbud til kamp. Det er i den grad et særsyn på et U19 hold i de fynske klubber.

- Jeg er overbevist om, at alt det ekstra vi gør uden for banen er det, der gør det sjovt for drengene at være med på holdet, og at det giver dem ekstra gejst på banen. Det er super sjovt for dem, at andre følger med i, hvad der rør sig på holdet, så fodbolden bliver en integreret del af deres hverdag, og ikke noget der sker separat fra den. Jeg tror på, at vi har fundet en formel, der kan fastholde og tiltrække unge i de fleste fodboldklubber.

Sådan afslutter Stefan vores snak. Sådan da. Der er nemlig lige en opfordring, som den passionerede træner brænder for at komme med. Den danner nemlig grundlag for, at holdet overhovedet eksisterer.

- De har hele deres voksenliv til at spille seniorfodbold, så det skal de nok nå. Ungdomsfodbolden er en fed tid, som pludselig er ovre for altid. Så, lad nu de unge få det sidste med. Jeg synes, det virker som om for mange klubber og trænere vælger den lette løsning og bare smider de unge på seniorholdet, så snart det er muligt. Det er en skam - især for de unge. Lyt til dem og engager jer i dem i stedet for. Så knytter de stærke bånd til klubben.

Efter sommerferien 2020 er seniortiden så kommet for flere af spillerne på holdet. Så er de klar. Og de fik det sidste gode ungdomsår med.

...og Stefan selv?

Tja, han har såmænd lige forlænget sin aftale med klubben i yderligere 3 år, og han glæder sig til at give nye unge i klubben de samme fede oplevelser inden deres voksenliv i fodboldklubben banker på døren.