Årets Serietræner kåret på fodbolduniversitetet

Tirsdag aften var dørene atter slået op på Det Fynske Fodbolduniversitet. Aftenen blev indledt med kåring af Årets Serietræner på hhv. herre- og kvindesiden.

 
Jan Knudsen, KRFK, og Peter Illum, Kildemosen, årets serietrænere 2016
 ____________________________________________________________

Der var fornem hæder til Jan Knudsen (KRFK) for hans trænerrolle omkring KRFK's herre senior. Han modtog titlen bl.a. for hans enestående resultater med KRFK's 1. hold det seneste år. Han overtog i foråret 2016 et nedrykningstruet Albaniserie-hold, som han på bare et år har formået at gøre til tophold i selv samme række. Han er taktisk klog og får det absolut bedste ud af alle sine spillere. 

Jan går også han enormt meget op i, at det sociale skal vedligeholdes i så lille en klub som KRFK. Han ved det er grundlaget for klubben, og det bidrager han til. Han er altid klar med en kæk bemærkning, og snakker godt med alle i og rundt om KRFK, på trods af, at han intet tilhørsforhold har til området.

Også Peter Illum kunne gå hjem fra Fodbolduniversitetet med en pokal. Han modtog prisen som Årets Serietræner 2016 for sit arbejde med kvinderne i Kildemosens Boldklub. Da Peter kom til Kildemosens BK for ca. 4 år siden var der cirka 10-12 kvindespillere. Det tal er siden vokset stødt og er nu oppe på små 60 kvindespillere. Det skyldes blandt andet Peters store engagement. Han er fagligt dygtig, detaljeorienteret og sætter en stor ære i, at det skal være sjovt og lærerigt at komme til træning og kamp. 
Det afspejler sig blandt andet ved, at der i snit er 20-30 kvindespillere til alle træninger - et tal der må vække misundelse i mange klubber.
Rent sportsligt har holdet rykket sig fra at være et Serie 1 hold til at være tophold i Albaniserien.

Med prisen følger foruden æren muligheden for at deltage gratis på næste sæson af Det Fynske Fodbolduniversitet.

Prisen blev overrakt af Mikael Skovgaards fra DBU Fyns Seniorudvalg og Erik Kirk.

DBU Fyn ønsker dem begge tillykke med prisen.

Log ind