U-landshold og fodboldprojekter skal sejre i Nyborg

Der bliver endnu mere god fodbold på de nyborgensiske græstæpper, efter at Nyborg Kommune og DBU har indgået en 4-årig aftale, hvor fodbold og velfærd er i fokus.

U-landskampe, Oldboys-landskamp og DBU Tour er en del af den aftale, Nyborg Kommune og DBU netop har indgået. Dermed bliver Nyborg Kommune den første kommune på Fyn, der indgår en såkaldt velfærdsalliance med DBU.

Den nye aftale glæder DBU’s formand Jesper Møller:

”Vi er både glade og stolte over, at vi har indgået en god aftale med Nyborg om at udbrede fodboldaktiviteter i kommunen. Fodbold kan være med til at understøtte kommunernes indsats i forhold til sundhed, integration, inklusion og arbejdet med den nye skolereform. Vi glæder os til at komme i gang,” siger Jesper Møller.

Og glæden er gensidig hos Nyborg Kommunes borgmester Kenneth Muhs:

”Vi er i Nyborg Kommune glade for aftalen med DBU om en velfærdsalliance. Aftalen vil endnu en gang sætte Nyborg på danmarkskortet. Vores indsatser begynder nu at give resultater, og vi glade for, at vi har sikret store fodboldoplevelser til kommunens borgere.”

Alliancen kommer første gang nyborgenserne til glæde, når den store U19–landsholdsturnering for drenge sparkes i gang i starten af september på Nyborg Stadion. Her skal de nyborgensiske fodboldfans bære de unge danske talenter til sejr mod både Norge 2. september og Sverige 6. september.

Det nye partnerskab mellem DBU og Nyborg Kommune er med til at realisere DBU’s vision ’En Del af Noget Større’, hvor ønsket er, at man skal ud i Danmark og vise aktiviteter frem for at komme tættere på fans, borgere, klubber og medlemmer.

Det vækker også glæde hos DBU Fyn, at man har fået en aftale i stand med kommunen:

”Vi er meget stolte og glade over, at Nyborg som den første kommune på Fyn har lavet en aftale med DBU  om at arbejde tættere sammen med de lokale klubber. Vi ser frem til at lave projekter med kommunen om klubudvikling og samarbejde om at løfte lokalsamfundet,” udtaler DBU Fyns formand, Bjarne Christensen. 

Aftalen omfatter følgende events i perioden 2016-2020:

  • Afvikling af syv U-landskampe i perioden
  • Afvikling af en Oldboys-landskamp i perioden.
  • Afvikling af DBU Tour i perioden

DBU tilbyder derudover alle fodboldklubberne i Nyborg at indgå i et klubudviklingsforløb. Disse skal tilmeldes inden udgangen af 2016.

For yderligere oplysninger, kontakt

Borgmester Kenneth Muhs, mobil 2159 9966

DBU Fyn Formand Bjarne Christensen, mobil 21722418

DBU, Christian Bordinggaard, mobil 51315323

Log ind